STK’lar; ‘Orta yol bulunmalı’

Çorum iş dünyasının temsilcisi konumundaki sivil toplum kuruluşları, TSO öncülüğünde bir araya gelerek...

19 Kasım 2013 Salı 16:34
 STK’lar; ‘Orta yol bulunmalı’


Çorum iş dünyasının temsilcisi konumundaki sivil toplum kuruluşları, TSO öncülüğünde bir araya gelerek, son günlerde gündemin en önemli maddeleri arasında yer alan dersanelerin kapatılması konusunu değerlendirdi.

TSO Salonu’nda düzenlenen toplantının ardından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Milli Eğitim Bakanlığı, on binlerce öğretmen ihtiyacının olduğunu beyan etmekte, öte taraftan yine on binlerce öğretmen adayı atama beklemektedir. Dersanelerin kapatılmasıyla halihazırda bir dersanede çalışan öğretmen, kapatmadan sonra nasıl değerlendirilecektir! Dolayısıyla on binlerce dersane öğretmeni de devletin sırtına adeta bir yük gibi binecektir. Öğretmenlerle birlikte sektörde istihdam edilen kişi sayıları göz önüne alındığında, dersanelerin ülke ekonomimize sağladığı katma değer net olarak ortaya çıkmaktadır.

Dersanelerin kapatılmasıyla ülkemizde okul dışı eğitim faaliyetlerinin tamamen sona ermesi mümkün değildir. Dolayısıla olası bir kapatma kararı çıktığında dersanecilik merdiven altına inebilecek, kayıt dışı; önü alınamaz boyutlara ulaşabilecektir.

Konuya eğitim açısından bakılacak olursa; okullarımızdaki mevcut eğitim sistemi devam ettiği müddetçe dışarıdan destek eğitimi olarak dersanelerin fonksiyonlarını sürdürmeleri gerektiği görülmektedir.

Ebeveynler çocuklarını her hangi bir sınava dahi tabi tutmaksızın istedikleri dersaneye göndermekte özgürdürler. Belli bir sistem dahilinde arz-talep dengesi kurulmuş ve devam etmektedir.

Bu kadar önemli bir konuda tek taraflı karar verilmesinin doğru olmadığı bir gerçektir, Tarafların bir araya gelmesi ve ortak bir sonuç çıkartması fikri ön plana çıkmaktadır.”

Dersanelerin ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktığı bir gerçek, bu ihtiyacın halen devam ettiği de başka bir gerçektir. 

Çocuklarımızın, ülkemizin geleceği olduğuna inancımızdan hareketle, ülkemizin geleceğini ilgilendiren bu denli önemli bir konu hakkında tek taraflı karar almak doğru değildir. Bu konuda ilgili sivil toplum kuruluşlarının, sektör temsilcilerinin de görüşleri alınmalıdır. Dersanelerin kapatılmasının, toplumun hiçbir kemsine faydası yoktur.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.




Son Güncelleme: 19.11.2013 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.