STK’lardan önce teşekkür sonra destek

Çorum İnsani Değerlere Hizmet Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında...

23 Eylül 2014 Salı 18:07
 STK’lardan önce teşekkür sonra destek


Çorum İnsani Değerlere Hizmet Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, özgürlükler konusunda yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmalarda hükümete destek verecekleri belirtildi.


Hükümetin, temsil ettiği toplumun isteklerine ve hassasiyetlerine duyarsız kalmadığı ve Kur’an derslerine katılan öğrencilere tanınan başörtüsü takma hakkının tüm öğrencilere tüm zamanlar için tanınmasının sevindirici olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi;


“Türkiye; son yarım yüzyılda 27 Mayıs 1960 darbesini, 12 Mart 1971 muhtırasını, 12 Eylül 1980 ihtilâlini, 28 Şubat 1997 darbesini, 27 Nisan 2007 muhtırası ile Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz, Eldiven, Kafes, Balyoz kod adlı darbe girişimlerini yaşamıştır. Bugün, artık her kesimce iyice bilinmektedir ki, halkın özgürlüklerinin önündeki en büyük engel yukarıda söylediğimiz olayların tortusu darbe anayasaları ve kanunlarıdır.


28 Şubat darbesi döneminde alınan kararlar hala düşünce, inanç ve ifade özgürlüklerinin önünde en büyük engel olarak durmaktadır. Bundan güç alan kimi resmî ve gayri resmî kuruluşlar ile kimi sözde insan hakları savunuculuğuna soyunan sivil toplum kuruluşları; İslami kimlik, kılık kıyafet söz konusu olunca laiklik maskesini takıp "irtica" yaygaraları ile saldırıya geçmektedirler. Demokratlık, hoşgörü, ötekine saygı gibi övündüğü meziyetlerini hemen askıya alıvermektedirler. 


İmam-Hatip okullarının katsayı adaletsizliğinin kaldırılması, kamuda kılık kıyafet serbestliği tanınması, zorunlu din dersi ve Kur’an-ı Kerim dersleri bu ülkenin %99’unu oluşturan inanan kesimi memnun etmiş ve halen var olan bazı yasakların da kaldırılacağına olan umutları artırmıştır. Şunu unutmamak gerekir ki Allah’ın emir ve yasakları herkes içindir ve her yer ve durumda geçerlidir.


Böylece yapılan küçük bir düzenleme ile büyük bir iş yapılmış ve tüm okullarda başörtüsü yasağı olarak bilinen inananların inandığı gibi yaşama özgürlüğünün önündeki bir engel daha kalkmış oldu.


Okullarda inanan insanların en tabii hakkı olan ibadet görevinin yerine getirebilmelerini sağlamak için mescit açma zorunluluğu getirilmesi de kamuoyunu ziyadesiyle memnun etmiştir.


Türk halkı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı ve Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olmasından çok memnun olmuş ve Yeni Türkiye’nin daha özgür, güçlü ve inançlara saygılı olacağına olan umudu artmıştır.


Yeni Türkiye’nin bizlerin eziyetini çektiği eski Türkiye’ den farklı olacağını daha net görmekteyiz. Darbe kalıntılarının temizlendiği inançlara saygılı, bu vatanın asıl sahiplerinin özgürce yaşadığı bir Türkiye hayalinin artık çık daha yakın olduğunu görüyoruz.


Bu vesile ile inançların ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasında emeği geçen herkese Çorum kamuoyu olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”




Son Güncelleme: 23.09.2014 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.