STK’lardan yeni öneri ve proje

İnsani Değerler Platformu'nun Eylül ayı toplantısında şehri ilgilendiren bazı konularda öneri ve projeler gündeme alındı.

09 Eylül 2018 Pazar 13:23
STK’lardan yeni öneri ve proje

İnsani Değerler Platformu Eylül ayı toplantısı geçtiğimiz gün yoğun bir katılımla MÜSİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, toplantıda önümüzdeki süreçte yapılacak olan çalışmalar ile ilgili önemli kararlar alındığı bildirilirken, şöyle denildi;

İKİ İNSANİ PROJE

“Çorum’da Aile Yapısını Tehdit Eden Unsurlar ve Çözüm Önerileri” konusunun bilimsel yönleriyle de ele alınacağı bir çalıştayın Hitit Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yapılmasına; Sokak hayvanlarının korunması hususunda duyarlılığın artırılması amacıyla Çorum Belediyesi, İl Sosyal Proje Etüt Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “Can Taşıyoruz Hayatı Paylaşıyoruz” adlı projenin gerçekleştirilmesi konusunda gerekli girişim ve çalışmaların başlatılmasına; Muhacir kardeşlerimizin gerek topluma entegrasyonları, gerek yaşadıkları bir takım problemleri yetkili mercilere aktarmak hususunda yaşadıkları sorunları gerekse kendilerine sağlanan bir takım hak ve imkânlardan yararlanmaları konusunda çektikleri güçlükleri aşabilmeleri amacıyla Türkçe dil kurslarının yaygınlaştırılması hususunda sivil ve resmi paydaşlarla ortak çalışmaların yapılmasına yönelik girişimlerde bulunmaya karar verilmiştir.

'İDBİL İÇİN TEYAKKUZDAYIZ'

Ayrıca İnsani Değerler Platformu’nun İdlib’deki gelişmeleri yakından takip ettiği, bölgedeki insani şartlarla ilgili son durumun tespiti hususunda başta Kızılay olmak üzere ilgili kurumlarla irtibat içinde bulunduğu ve resmî makamlardan gelen talepler doğrultusunda bölgeye her türlü insani yardımı yapmak hususunda teyakkuzda olduğu kaydedilmiştir.

HIDIRLIK İNANÇ TURİZMİNE AÇILMALI

İnsani Değerler Platformu’nun, Çorum’da Hıdırlık mevkiinde yapımı devam eden Kent Park’ın önemine vurgu yaptığı ancak bununla birlikte ya tarihi mekanı olan Hıdırlık Camii yanında ya da Belediyece belirlenecek olan bu alan içerisindeki diğer uygun bir yerde Süheybi Rumi Zaviyesinin aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilerek bir etnografya müzesine dönüştürülmesinin teklif edilmesine karar verilmiştir. Böylece sahabeler mekânı olan Hıdırlık mevkiinin inanç turizmine açılacağı bu durumun da hem yapımı süren Kent Park’ı tamamlayıcı hem de Hıdırlık mevkiinin dolayısıyla ilimizin ziyaret oranını artırıcı önemli bir rol üstlenecektir.

Yine Hıdırlık mevkiinde içerisinde bir imaretin ve tarihi formatta inşa edilmiş küçük dükkânların da yer aldığı otantik bir alanın inşa edilmesinin, bu alandaki sosyal ve içtimai hayatı canlandıracağından bu yöndeki düşünce ve teklifimizin ilgililerin ve kamuoyunun dikkatine sunulmasına karar verilmiştir."

Son Güncelleme: 09.09.2018 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
REİİS 2018-09-09 21:41:42

İyki varsınız ALLAH razı olsun

Avatar
İman 2018-09-10 16:06:29

Görünmez kahramanlar

Avatar
Takdir 2018-09-11 13:40:16

Takdir ediecek olaylar geçiştirilmemeli İçişkerine katkı Dışişlerine katkıMilli Eğitime katkı Çorum inanç turizmine katkı teşekküler yolunuz açık olsun

Avatar
Alii 2018-09-13 00:22:48

Tüm Güzel işlerinizde Yardımcınız Yaradan cc olsun..

banner165