Stratejik Düşünce Enstitüsü’ne ziyaret

Genç Barış İnisiyatifi Derneği Çorum İl Koordinatörü Faruk Ardoğan, Türkiye'nin önemli düşünce...

21 Eylül 2014 Pazar 14:21
 Stratejik Düşünce Enstitüsü’ne ziyaret


Genç Barış İnisiyatifi Derneği Çorum İl Koordinatörü Faruk Ardoğan, Türkiye'nin önemli düşünce kuruluşlarından olan Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ile Orta Doğu, Filistin ve güncel konular üzerine söyleşi yaptı. Görüşmede GBİ Ankara İl Koordinatörü Ahmet Cahit Sarıcalar ile Yürütme Kurulu Üyesi Bahadır Nesil hazır bulundu.


Stratejik Düşünce Enstitüsü Ankara merkez binasında gerçekleşen görüşme oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Akgün'e öncelikle dernek çalışmaları hakkında bilgi verildi. Derneğin çalışmalarını öğrenerek dergiyi inceleyen Akgün, gençliğin dünya meselelerine uzak kaldığı bugünlerde, derneğin dünya ve Türkiye’de yaşanan önemli gelişmelere gösterdiği ilgiyi takdir ettiğini belirtti.


Tanıtımdan sonra gerçekleştirilen söyleşide, Akgün'e dünya ve özellikle Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler hakkında sorular yöneltildi. Akgün, konuşmasında özetle günümüzde küresel sistemin 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulduğunu, Batı'nın sömürgeci anlayışını sürdürerek, Asya, Latin Amerika, Afrika gibi kıtaları çıkarları için sömürdüğünü söyledi. Son yıllarda bu denklemin değişmeye başladığını, özellikle Asya'da ekonomik büyümenin çok büyük olduğunu kaydeden Akgün, Batı dışı ülkelerin tekrardan kendi değerlerini ortaya çıkarmaya başladığını, bunları küresel sisteme entegre ederek, söz sahibi olmaya başladığını ifade etti. Yeni denklemde Türkiye'nin çok önemli bir yerinin olduğunu aktaran Akgün, ülke ekonomisi, tarihi, hafızası, dinamikliği ile yeni denklemin en önemli parçalarından birisini oluşturduğunu ve kendi kabuğuna çekilmiş bir Türkiye'nin artık düşünülemeyeceğini kaydetti.


Filistin meselesine de değinen Akgün, yaşanan gelişmelerin sadece Filistinliler ile İsrailliler arasında olmadığını, bu sorunun tüm dünyanın sorunu olduğunu ve vicdanları yaraladığını dile getirdi.


Akgün, SDE tarafından her ay çıkartılan Stratejik Düşünce Dergisi’nin son sayısını, misafirlere verdi. Ardoğan, Akgün'e teşekkürlerinin ileterek, SDE'nin Türkiye için önemli bir kuruluş olduğunu belirtti.




Son Güncelleme: 21.09.2014 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.