Su sporcuları buluştu

Geleneksel hale gelen su sporları gönüllüleri yemeği, Türkiye Sualtı Sporlar İl Temsilciliği ve...

19 Kasım 2014 Çarşamba 10:21
 Su sporcuları buluştu


Geleneksel hale gelen su sporları gönüllüleri yemeği, Türkiye Sualtı Sporlar İl Temsilciliği ve sualtı sporlarında faaliyet gösteren Çorum Mavi Ay Gençlik ve Spor Kulübü koordinesinde gerçekleştirildi.


Hanoğlu Konağı’nda 4.’sü düzenlenen su sporları gönüllüleri yemeğine bu yıl su sporlarında faaliyet gösteren kulüp ve antrenörleri de davet edildi.


Katılımın yüksek olduğu yemekte Türkiye Sualtı Sporlar İl Temsilcisi Sedat Mesci, amaçlarının su sporlarını herkese sevdirmek olduğunu ve milli takım düzeyinde hatta dünya çapında sporcular yetiştirebilmek için bireysel kulüp faaliyetleri ile başarıya ulaşmanın çok zor olduğunu belirterek, su sporlarında faaliyet gösteren bütün kulüplerin el birliği ile ilimizde başarılı sporcular yetiştirilebilineceğini vurguladı.


İlimizde yeteneği olan çocukların çok küçük yaşlarda tespit edilebilmesinin önemli olduğunun altını çizen Mesci, öncelikli hedeflerinin su sporlarını ailelere sevdirmek ve bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.


Çorum’da olimpik yüzme havuzunun bulunmasının su sporlarında başarı hedeflenmesindeki önemini vurgulayan Mesci, su sporlarının yakın zamanda Çorum’un en önemli ve başarılı spor faaliyeti haline geleceğine inandıklarını ifade etti. İlimizde su sporlarında faaliyet gösteren bütün antrenör ve eğitmenlerin şu anda çok büyük özveriler ile sporcu yetiştirme gayreti içerisinde çok sağlam temeller oluşturduklarını ifade eden Mesci, özel kulüplerin sponsor desteği bulmaları halinde başarının çok daha kısa zamanda elde edilebileceğini ifade etti.


Amaçlarının sadece sporcu yetiştirmek değil; başarılı sporcular yetiştirebilmek için yetenekli, başarılı, tecrübeli ve kaliteli spor adamları yetiştirmek olduğunu da kaydeden Mesci, “4 yıllık çalışmalarımız neticesinde şu ana kadar ilimizde 92 kişiye dalış eğitimleri verdik. 52 sporcumuz deniz dalışlarını tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Bunlardan 2 kişi 3 yıldız asistan dalıcı belgesi, 14 kişi 2 yıldız dalıcı belgesi, 36 kişi 1 yıldız dalıcı belgesi almaya hak kazandı. 7 kişi de bronz ve gümüş cankurtaran belgesi almaya hak kazandı.” dedi.


Bu tarz sporların ülkemiz için çok önemli meslek dalları olduğunu ifade eden Mesci, “İlimizde bu sporlara gönül veren gençler çok önemli tecrübe ve vasıflar elde ederek çeşitli iş alanlarını hedefleyebilirler. Örneğin Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet güçleri, Afet Müdürlükleri, İtfaiye Müdürlükleri gibi kurumların balık adam kadrolarında görev almayı hedeflebilir veya ülkemizde hızla yaygınlaşan yüzme havuzlarında cankurtaran, antrenör veya eğitmen olarak çalışabilirler. Ayrıca bölgemizde oluşabilecek sel baskını, deprem gibi afet durumlarında böylesine tecrübe kazanmış sporcu ve spor adamlarının ilimizde sayılarının çok olması kurtarılabilecek canların da sayılarının fazla olmasına vesile olabilir.” diye konuştu.


Mesci, son olarak ilimizde bu sporlara gönül veren, destek olan herkese; özellikle olimpik yüzme havuzunda su sporlarının yaygınlaşmasına destek olan Gençlik ve Spor İl Müdür Haşim Eğer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.




Son Güncelleme: 19.11.2014 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.