Su Ürünleri av yasağı başladı

Çorum sınırları içerisinde bulunan akarsu, göl ve göletlerde Sazan, Kadife, Siraz, Yayın ve Tatlısı Kefali balıkların üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında; Sudak ve Tatlısu Levreği türlerinin ise 15 Mart-30 Nisan tarihleri arasında avlanmaları 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa dayanılarak yayımlanan 4/1 Amatör Amaçlı ve 4/2 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Tebliğleri kapsamında yasaklandı..

06 Mart 2017 Pazartesi 16:01
Su Ürünleri av yasağı başladı

Çorum sınırları içerisinde bulunan akarsu, göl ve göletlerde Sazan, Kadife, Siraz, Yayın ve Tatlısı Kefali balıkların   üreme ve yumurtlama zamanı   olan 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında; Sudak ve Tatlısu Levreği türlerinin ise 15 Mart-30 Nisan tarihleri arasında avlanmaları 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa dayanılarak yayımlanan  4/1 Amatör Amaçlı ve 4/2 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Tebliğleri kapsamında yasaklandı.

Ayrıca 2016 Yılında pullu sazan balık yavrusu atılarak balıklandırma  çalışması yapılan, Alaca İlçesi Çopraşık,  Gerdekkaya  ve Soğucak Göletleri, Mecitözü İlçesi Köprübaşı Göleti, Ortaköy İlçesi Danış, Göleti ile 2017 yılında balıklandırma çalışması için programa alınan , Merkez Ahmetoğlan  Göleti, Mecitözü İlçesi Hıdırlık  Göleti, Ortaköy İlçesi Oruçpınar, Osmancık ilçesi Öbektaş  Göletlerinde 2017 yılı boyunca avcılığın yapılmaması gerekiyor.

Yapılan açıklamada önemli dinlenme ve mesire yeri olan göl ve akarsu kenarlarında amatör ve ticari amaçlı avcılığın yapıldığı balık istihsal alanlarında, avcıların zaman ve tür yasaklarına, azami ölçüde uymaları avcılığın sürdürebilmesi ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önem arz ettiği belirtilerek, avcıların ve vatandaşların kurallara riayet etmesi istendi.


Son Güncelleme: 06.03.2017 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165