Şükrü Demiray basın kartı aldı

Alaca Lider Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şükrü Demiray basın kartı almaya hak kazandı.

20 Ekim 2016 Perşembe 16:44
Şükrü Demiray basın kartı aldı

Alaca Lider Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şükrü Demiray basın kartı almaya hak kazandı.

Basın Kartı Komisyonu toplantısı önceki gün Ankara’da yapıldı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) toplantı salonunda bir araya gelen Komisyon üyeleri, basın kartı başvurularını değerlendirdi.

Toplantı sonucunda meslektaşlarımızdan Şükrü Demiray da basın kartı aldı.

AKARCA’DANMESAJLAR

Basın Kartı Komisyonu çalışmaları, BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca’nın açılış konuşmaları ile başladı. 2016 yılının son komisyon toplantısında ilk kez basın kartı alacak basın mensupları ile sürekli basın kartı alacak basın mensuplarının müracaatları Basın Kartı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde görüşülerek karara bağlandı.

BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen'in de üyesi olduğu Basın Kartı Komisyonu’na hitap eden Mehmet Akarca, konuşmasına “Eski dostları görmekten, sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” sözleriyle başladı. Uzun yıllar boyunca gazetecilik mesleğini severek yaptığını ifade eden Akarca, “Bu mesleğin içinde yer almış olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Siz meslektaşlarımızdan da BYEGM’nin çalışmalarına ilişkin her türlü öneriyi, katkıyı bekliyorum” şeklinde konuştu.

Akarca, konuşmasında BYEGM’nin düzenlediği “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programına da değindi. Program kapsamında Avrupa, Orta Asya, Rusya Federasyonu, Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda basın heyetinin Türkiye’de ağırlandığını, uluslararası basın mensuplarının 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve Türkiye’deki diğer gelişmelere ilişkin doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin amaçlandığını kaydetti. Genel Müdür Akarca, basın kartı komisyonuna başarı dilekleriyle sözlerini tamamladı.

NAZMİ BİLGİN’İN MUTLULUĞU

Toplantıda konuşan Basın Kartı Komisyonu Başkanı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin 40 yıldır komisyonda görev alan biri olarak ilk defa mesleğin içinden gelen bir genel müdürle çalıştıklarını söyledi.

Nazmi Bilgin, “Mesleğin içinden gelen, sarı basın kartı kartını taşımanın ne kadar onurlu olduğunu, basın kartını almak için ne kadar çaba sarf edildiğini bilen bir genel müdürle çalışmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Bilgin ayrıca, BYEGM personeline de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Basın Kartı başvurusunda bulunanların sonuçlarla ilgili detaylı bilgiye onay işlemlerinin ardından BYEGM’nin resmi internet sitesinden ulaşabilece
ği bildirildi.(Haber Merkezi)



Son Güncelleme: 20.10.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.