Sungurlu MYO’nun kontenjanı 430 oldu

Hitit Üniversitesinin 2017 yılı YGS ve LYS sınav sonuçlarına göre öğrenci alacak programlar ve kontenjanları belli oldu.

23 Haziran 2017 Cuma 18:05
Sungurlu MYO’nun kontenjanı 430 oldu

Hitit Üniversitesinin 2017 yılı YGS ve LYS sınav sonuçlarına göre öğrenci alacak programlar ve kontenjanları belli oldu.



Bu yıl Hitit Üniversitesi için yeni öğrenci kontenjanı olarak 60 Önlisans programına 2.547, 30 Lisans programına da 2.037 öğrenci olmak üzere toplamda 90 programa 4.584 olarak belirlendi. Geçen yıla göre Hitit Üniversitesi ÖSYS kontenjanlarında önlisansta %18,91, lisansta da %5,24 olmak üzere toplamda  %13’lük bir artış gerçekleşti. Bu artışla birlikte bu yıl Hitit Üniversitesinin, yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı, dikey geçiş kontenjanı ve enstitülere alınacak lisansüstü öğrenci kontenjanı da eklendiğinde, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde toplam öğrenci sayısının 19.000’e yaklaşacağı tahmin edilmektedir.



ÖSYM tarafından açıklanan kontenjanlara göre Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulunun toplam 9 Programı için 430 kişilik kontenjan belirlendi. Geçmiş yıllardaki tercih ve doluluk oranlarına bakılarak belirlenen kontenjanlar incelendiğinde Sungurlu Meslek Yüksekokulunun kontenjanlarının oldukça yüksek olduğu görülüyor.  Bu kontenjanlar ile Sungurlu Meslek Yüksekokulu, Çorum merkezdeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan sonra Hitit Üniversitesinde kontenjan olarak 4. sırada yer alıyor. Kontenjanın dolması durumunda Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrenci sayısının önümüzdeki eğitim-öğretim yılında yaklaşık 1400 olacağı tahmin ediliyor.




Son Güncelleme: 23.06.2017 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.