Sungurlu TSO’dan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) inşaat alanında 7 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıyor.

10 Mart 2017 Cuma 22:34
Sungurlu TSO’dan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) inşaat alanında 7 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıyor.


Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alaittin Akel yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlamış olduğu ilk tebliğ ile 40 meslekte belge zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.


Akel, Sungurlu’da inşaat alanında 7 meslek dalında 100 usta ve işçiye Mesleki Yeterlilik Belgesi alması yönünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kurulan MEYBEM A.Ş ‘ye gerekli müracaat ve başvuru yaptıklarını kaydetti. Yapılan başvuru sonucunda 10-11-12- Mart tarihleri arasında teorik-mülakat ve uygulama sınavları yapılacağını ifade eden Akel, ilk olarak 10 Mart tarihinde MEYBEM’den gelen değerlendirme uzmanları tarafından ahşap kalıpçı, duvarcı, 11 Mart tarihinde betonarme demircisi, sıvacı ve ısı yalıtımcısı, 12 Mart Pazar günü seramik karo kaplama ve inşaat işçisi şeklinde devam edeceğini belirtti.


İleriki zamanlarda talep olması halinde diğer meslek dallarında belgelendirme konusunda gerekli girişimlerinin olacağını vurgulayan Akel, teorik sınavın yapılmasında sınıflarını açan Tek Seçenek Lisesi yetkililerine ve uygulama sınavı alanında destek olan Çınar İnşaat ve Kocamanoğlu İnşaat yetkililerine teşekkür etti.


Son Güncelleme: 10.03.2017 22:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.