Sungurlu Ulu Cami Cuma Namazı ile İbadete Açıldı

Sungurlu ilçesinin sembollerinden tarihi Ulu Cami’nin restoresi tamamlanarak bugün kılınan Cuma Namazı ile tekrar ibadete açıldı.

28 Ekim 2016 Cuma 17:33
 Sungurlu Ulu Cami Cuma Namazı ile İbadete Açıldı


Sungurlu ilçesinin sembollerinden tarihi Ulu Cami’nin restoresi tamamlanarak bugün kılınan Cuma Namazı ile tekrar ibadete açıldı.


Sungurlu Ulu Camiinin restorasyon sürecini milletvekili seçilmesinden sonra gündemine alarak süreci yakından takip ettiğini ifade eden Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Sungurlu Ulu Camiimiz ilçemizin en önemli tarihi yapılarından, eski manevi havasının kazandırılması için ilk olarak 13 Kasım 2011 tarihinde Milletvekilimiz Cahit Bağcı ve Belediye E.Başkanımız Selahattin Uzunkaya ile Vakıflar Genel Müdürümüz Adnan Ertem beyi ziyaret etmiştik. Genel Müdür Ertem, Ankara Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca da restorasyon onayı verilen Ulu Cami için talimatlarını vererek sürecin hızlandırılmasını sağlamıştı. Esaslı onarım için projelerin hazırlanması, koruma kurulundan gerekli onayların alınması sonrası proje, 2014 yılı yatırım programına alınarak 12 Aralık 2014 tarihinde de ihale edilerek yapımına başlanmıştı.


1762 yılında Mehmet Sungur Bey tarafından yaptırılan tarihi Sungurlu Ulu Cami’nin bahçesinden çatısına, tuvaletlerinden şadırvanına kadar her noktası elden geçirilerek yaklaşık 1,3 Milyon TL yatırım yapılmıştır. Restorasyon çalışmaları devam ederken; yağlı boya raspası sonrası çıkan kalem işi süslemelerin koruma kurulu tarafından mahallinde incelenmesi, izinlerin alınması ve projeye işlenmesi planlanan iş bitim sürecini geciktirmiştir. Bugün Cuma namazı ile ibadete tekrar açılan Sungurlu Ulu Camiimiz ilçemize hayırlı olsun” dedi.


Sungurlu Barajı KİK’in Kararını Bekliyor


Sungurlu kamuoyunun yakından takip ettiği Sungurlu(Kırankışla) Barajı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Uslu, “Sungurlu Barajımız bilindiği üzere 23 Mart 2016 tarihinde ihale edilmesine rağmen henüz sözleşmeye bağlanamadı. Bütün yatırımlarımızın gerçekleştirilmesi için planlamadan projesine, yatırım programına alınmasından ödeneğe, ihale sürecinden yapım aşmasındaki engellere kadar her aşamasını takip ediyoruz. Sungurlu Barajımız için de Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazların değerlendirme süreci devam ediyor. Kamu İhale Kurumu Sungurlu Barajımız için en son 19.10.2016 tarihinde olmak üzere şu ana kadar 3 karar almıştır. Yasal süreçler içerisinde yapılan itirazların KİK tarafından önümüzdeki günlerde sonuçlandırılmasını bekliyoruz” dedi.  

Son Güncelleme: 28.10.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.