Sungurlu'da Darbe Teşebbüsü Kınandı

Sungurlu Belediyesi öncülüğünde Sivil Toplum Kuruşları, bertaraf edilen darbe teşebbüsü şiddet ve nefretle kınandı.

19 Temmuz 2016 Salı 17:30
 Sungurlu'da Darbe Teşebbüsü Kınandı

Sungurlu Belediyesi öncülüğünde Sivil Toplum Kuruşları, bertaraf edilen darbe teşebbüsü şiddet ve nefretle kınandı. 

Sungurlu Belediyesi Kadın Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Adnan Barak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hacı Arslan Tök, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Sertaç Ateşdağlı, oda başkanları, sendika başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katılıldı.

Sivil Toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner yaptı. Şahiner yaptığı açıklamada demokrasiye yönelik yapılmış olan darbe girişimini şiddetle kınadı. Şahiner, "15 Temmuz Cuma gecesi Büyük Türk Milletinin iradesine, devletimize ve demokrasimize yönelik yapılmış olan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimini, Türk demokrasi tarihine kara leke olarak kaydolmuştur. Ülkemiz yakın tarihde birçok kez askeri darbe tecrübesi yaşamış ve acı sonuçlarıyla karşı karşıya gelmiştir. Bizler her koşulda demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve laikliği savunmak kaygısındayız.

Türkiye'nin bir kaos ve iç savaş ortamında kalması durumunda Türk Milletinin ödeyeceği bedelin vahim ölçüde yüksek ve ağır olacağının bilincindeyiz. Bu düşüncelerle geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahalenin karşısında yer aldık ve bundan sonra da yine karşısında yer alacağız. Demokrasilerin kesintiye uğratılmaması gerektiğini düşünüyor, değişimlerin her zaman halkın iradesiyle tecelli etmesi gerektiğini savunuyoruz. Yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sungurlu Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak olağan üstü durumda hazır durumda beklemekteyiz" dedi.

Şahiner'in konuşmasının ardından Siyasi Parti İlçe Başkanları, oda başkanları ve sendika başkanları ve muhtarlar teker teker söz alarak ne yapılması gerektiği hususunda görüş bildirdi. Alınan karar doğrultusunda Sungurlu Kardeşlik ve Dayanışma Platformunun tarafından bugün akşam saat 20.45'te Atatürk Meydanı'nda düzenlenecek olan şehitler için gıyabi cenaze namazı ve mevlide katılma kararı alındı. 

Toplantıda ayrıca yarın saat 18.00'de Dispanser önünden Atatürk Meydanı'na kadar hiç bir siyasi parti bayrağı olmadan, sadece Türk Bayrağı ile yürüyüş düzenleneceği, yürüyüş sonunda ise Atatürk Meydanı'nda ortak bir basın açıklaması yapılacağı açıklandı.

İHA


Son Güncelleme: 19.07.2016 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165