Sungurlu’da kentsel dönüşüm

Sungurlu Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm çalıştayı başladı.

21 Kasım 2013 Perşembe 13:25
 Sungurlu’da kentsel dönüşüm


Sungurlu Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm çalıştayı başladı. 

Sungurlu Belediyesi Kültür Merkezi’nde 2 gün sürecek olan çalıştaya Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Bülbül, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Daire Başkanı Dr. Şirin Gülcen Eren, DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Haksal, Technische Unıversitat Dresden (Dresden Teknik Üniversitesi) Grory, Deilman, Stuttgart Üniversitesi Anders, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sosyoloji Doktora Öğretim Üyesi Murat Köse, ODTÜ Şehir Plancısı Melih Gürçay, ŞPO Ankara Şehir Plancısı Menşure Işık, Şehir Plancısı Ümit Akkaya, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çalıştayın ilk gününde bir konuşma yapan Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, “Bu Çalıştayın düzenlenmesindeki amaç ilçemizde yapılması öngörülen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin uygulamasında, Sungurlu Belediyesi olarak ‘Çevre Dostu ve Sürdürülebilir’ bir kent planlamasını ve bu planın yürürlüğe konulması amaçlanmıştır” dedi.

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı’nın öncülüğünde, Technische Unıversitat Dresden (Dresden Teknik Üniversitesi), üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Leibniz İnstitut (Leibniz Enstitüsü) ile çalışma yürütmekteyiz diyen Başkan Uzunkaya, “Bu çalıştay'da Sungurlu’nun güncel sorunları ve gelecekte Sungurlu’da yapılması gerekenler, Çevre dostu kent standartları ve bu standartların Sungurlu ilçesine uygulaması, sürdürebilirlik hedefleri ve Sungurlu halkını sürdürebilir ekolojik kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgilendirilmeleri ve yerel ekonominin süreçte yer alması öncelikli olarak bu üç ana konu üzerinde durulacaktır” diye konuştu.

Başkan Uzunkaya’nın konuşmasının ardından programda Sungurlu’nun tanıtımı, genelde ve uzun vadede Sungurlu’nun sorunları masaya yatırıldı. Sungurlu’nun tarım, sanayi, gıda sanayi, ticaret ve turizm sektörlerindeki sorunlarının konuşulduğu toplantıda, sektör temsilcileri beşer dakika süreyle söz aldı. Kentsel dönüşümün sorunları ve çözüm yolları, Türkiye’de kentsel dönüşüm politikasının görüşüldüğü toplantıda daha sonra kentsel dönüşümün masrafları ve maliyeti görüşüldü.

Sürdürebilirlik ve sürdürebilir gelişmenin amacı, sürdürebilirlik kriterlerin güncel durumunun tartışıldığı toplantıda, Yeşil binalar danışmanlık, Türkiye’de yerleşim alanlarında ki gelişme durumu, Sungurlu’da kentsel dönüşüm alanlarında ki ön çalışmaların durumu ele alındı.

Akşam yemeğin ardından sona erecek çalıştayın ikinci günün de ise Kısa ve uzun vadede hangi konular Sungurlu için önemli, hangi konuşlar Kentsel dönüşüm için önemli, kentsel dönüşüm alanı içi hedefler ve bu hedeflere ulaşmak için Sungurlu’da yapılan işler, yapılması gereken işler için ortak öneriler, bundan sonra atılacak adımlar, sürdürebilir olarak gelişen bir Sungurlu için fikir birliğine varılması, Kentsel dönüşüm alanı için kararlı adımların atılması, ihtisas planlarının hazırlanması, finansman konusu ve zaman planlaması gibi konular görüşülecek.






(İHA)

Son Güncelleme: 21.11.2013 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.