Sungurlu'da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde vatandaşlar, yapılan darbe girişimini önleme sırasında şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Yatsı namazı öncesi gıyabi cenaze namazı kıldı.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 12:11
Sungurlu'da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde vatandaşlar, yapılan darbe girişimini önleme sırasında şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Yatsı namazı öncesi gıyabi cenaze namazı kıldı. 

Atatürk meydanında Sungurlu’da hizmet veren, Anadolu Gençlik Derneği, Diyanetsen, Ebhak Derneği, Gülizari Derneği, İmam Hatip Okulları, Kerebigazi Yurdu, Lalegül Derneği, Memursen, Rehber Derneği, Sungurlu Çevre ve Kültür Derneği, Sunimder’den oluşan Sungurlu Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından yapılan programda, İlçe Camilerinde görevli olan 6 İmam Hatip ve Vaiz, Kuran-ı Kerim ve dualarla Şehitleri saygıyla andı.

Programa Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Selim Kılıç, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sungurlu Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, “İslam âleminin ümidi olan Türkiyemiz 15 Temmuz 2016 gecesi çok büyük felaketle karşı karşıya kalmıştır. Bilgi ve ferasetten uzak, kiraya verilmiş kafalar iç ve dış düşmanların gönüllü figüranlığını yapmış, milletin tankını milletin üzerine sürmüş, milletin uçağıyla millete ölüm yağdırmıştır. Daha acı olan ise bu felaketin yıllarca milletin inanç değerlerini ranta çeviren FETÖ eliyle hazırlanmış olmasıdır.

Başta cesaret ve dirayet örneği Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, vatansever askerlerimiz, ezan ve salâları darbe savar konumuna getiren diyanet teşkilatımız ve bedenini tankın, silahın önüne atan kahraman milletimiz, Millî iradeye sahip çıkarak ülkesinin geleceğini kurtarmış, diğer dünya ülkelerine örnek olmuştur. Bu kutlu direniş, kutlu dirilişler doğuracaktır inşallah.

İşgal altında bulunan beyinlerin, vatansever görünen çıkar severlerin; ideolojik bağnazlık körlüğü taşıyanların makam tutmuş, keyfiliğe ve konfora alışmış menfaat gruplarının, halkı hâlâ ‘güdülmesi gereken bir sürü’ olarak gören aydın bozuntularının kolay kolay pes etmeyeceklerini, başka başka tuzaklar kurma çabasında olacaklarını da biz çok iyi biliyoruz. Bunun için dinini, ülkesini, bayrağını, ezanını seven bütün kardeşlerimizin çıkar çatışmalarından, rehavet ve atalet hastalığından kurtulup uhuvvet, ihlas ve hizmet ilkelerine daha sıkı bağlanmaları gerektiğine şahitlik ediyoruz. Bu şahitliğimizi, verdiğimiz tüm şehitlerimize borç telakki ediyoruz. Bir musibetin bin nasihatten evla olduğunu yaşayarak öğreniyoruz.

Ülkemizin sonu bilinmez uçurum ve karanlıklardan kurtulmasına, ezilen diğer Müslüman ülkelerin de ışıksız ve nefessiz kalmamasına vesile olan, şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralı kardeşlerimize Rabbimizden acil şifalar diliyoruz"

İHA


Son Güncelleme: 20.07.2016 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.