“Sungurlu'ya modern kampüs“

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, okulun yeni kampus inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Sungurlu’nun modern bir kampüs alanına kavuşacağını söyledi.

16 Şubat 2017 Perşembe 09:53
“Sungurlu'ya modern kampüs“

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, okulun yeni kampus inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Sungurlu’nun modern bir kampüs alanına kavuşacağını söyledi.



Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, birinci etabında sona gelinen okulun kampüs inşaatı hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. İnşaatta çalışmaların bitmek üzere olduğunu ifade eden Karacif, kampüsün 2017-2018 öğretim yılında hazır olacağını kaydetti.



27 Haziran 2014'te temeli atılan kampüste son aşamaya gelindiğini anlatan Kubilay Karacif, “Birinci etap kampüs çalışmaları tamamen devletimizin desteği ile yapılıyor. Bu çalışmalarda yönetim ofisleri ve derslikleri kapsayan ana binamız, yemekhane, kantin, enerji merkezi, alt yapı ve çevre düzenlemesi bulunuyor. Hedefimiz bu yıl içinde yeni kampusumuze taşınmak ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılında eğitim vermek.” dedi.



“Hedefim gerçekleşiyor”

Sungurlulu olan Okul Müdürü Kubilay Karacif, büyük bir hedefi olan kampüsün ilçeye kazandırılmasının kendisi için gurur verici bir gelişme olduğunu söyledi.  Karacif şöyle konuştu: “Kampüs benim için büyük bir hayal ve hedefti ve Allaha şükür sona geldik. Modern ve donanımlı güzel bir kampüsü ilçemize katmanın hazırlığı içerisindeyiz. Kampüsümuz Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın büyük destekleri ve özverili çalışması ile bu hale geldi. Kampüs yüksekokulumuzun gelişimi ve büyümesine büyük katkı sağlayacak. Tamamlanması ile birlikte program sayımız artacak ve öğrenci sayımız 2 binin üzerine çıkacak. Yüksekolumuzun yeni kampüsü gerekli tüm donanımlara sahip olacak. Öğrencilerimiz modern ve teknolojik olarak bir çok imkanı barındıran bir okulda eğitim görecek. Yeni kampüs alanında 17 derslik, 23 personel ofisi, 1 kütüphane, 1 toplantı salonu, fizyoterapi uygulama laboratuarı, çocuk gelişimi uygulama salonu, 3 bilgisayar laboratuarı, yemekhane, kantin binası, ısı ve enerji merkezi bulunuyor.”



“Yeterli akademik personelimiz var”

Göreve geldiklerinde okulda personel sayısının yeterli olmadığının altını çizen Karacif, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerimizin desteği ile eğitim veriliyordu. Şuan okulumuzda 3 yardımcı doçent doktor ve 17 öğretim görevlisi var. Personel sayımızda sıkıntı yok. Okulumuzda kaliteli kadronun olması öğrencilerimizin yetişmesi açısından oldukça önemli. Okulumuza yeni bölümler açıldı, okulumuz gelişiyor ve büyüyor. Eklenen bölüm ve programlar tercih edilen istihdam odaklı bölüm ve programlardır.” diye konuştu.



450 kişilik konferans salonu yapılacak

Yüksekokulun yeni kampüsünde derslik binasının dışına çıkılmadan yemekhane ve kantine ulaşılabileceğini ifade eden Kubilay Karacif, “Öğrencilerimiz yemek saati ve ders aralarında, derslik binasının dışına çıkmadan yemekhane ve kantine gidebilecekler. Bu geçiş derslik binası ile müstakil olarak yapılan yemekhane ve kantin binası arasındaki bir tüp geçit ile sağlanacak. Kampüse ek olarak yaklaşık 450 kişilik bir konferans salonu yapılacak ve ilçenin büyük bir eksiği giderilmiş olacak.  Yapılacak bu konferans salonundan okulumuz ve öğrencilerimizin yanı sıra ilçe halkı da yararlanabilecek. Konferans salonumuzu hayırsever işadamlarımız ve sivil toplum kuruluşları desteğiyle yapılacak. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“300 kişilik yurdun temeli atıldı”

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yapılacak olan öğrenci yurdunun da temelinin atıldığını anlatan  Karacif, “KYK tarafından yapılacak yurt 300 kişilik olacak. Kısa sürede yurt binası tamamlanacak ve öğrencilerimizin barınma problemi biraz daha çözülmüş olacak. Öğrencilerin tercihi konusunda daha avantajlı bir konuma geleceğiz. Kampus büyük bir yatırım, iş adamlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz bu işin içerisindeler. Sağ olsunlar." ifadelerine yer verdi. Kubilay Karacif, ayrıca Spor Toto tarafından kampüs içine açık spor alanları yapılacağını sözlerine ekledi.



Son Güncelleme: 16.02.2017 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.