Sungurlu’ya yatırım daveti

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası...

 Sungurlu’ya yatırım daveti



Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile birlikte yatırımcıları Sungurlu'ya çekmek için Bursa'ya gitti. 



Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Alaittin Akel ve işadamlarıyla birlikte Bursa'ya giderek oradaki işadamlarıyla görüştü. Toplantıya Bursa Çorum Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldı.



Toplantıda Sungurlu Belediye Balkanı Abdulkadir Şahiner işadamlarına Sungurlu'yu ve Sungurlu Organize Sanayi Bölgesini (OSB) anlattı.



Sungurlu Belediyesi olarak ilçemize gelen yatırımcının her yönüyle yanında olacağız diyen Başkan Şahiner, "Organize Sanayi Bölgesi'nde bedelsiz arsa tahsis işlemleri devam ediyor. İnşaatın iki katına çıkan altyapı hafriyat gibi konularda ücretsiz olarak belediyemizin araç ve gereçlerini seferber edeceğiz. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından uygulanan ‘Güdümlü Proje destekleri’ kapsamında OKA tarafından hibe desteği ile de finanse edilen Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi yatırımcı için cazibe merkezidir" diye konuştu.



Toplantıda ulaşım konusuna değinen başkan Şahiner, "Sungurlu, Karadeniz Bölgesini İç Anadolu, Akdeniz, Ege Bölgelerine bağlayan Devlet Karayolu üzerindedir. Günün 24 saati Türkiye'nin her bölgesine, karayoluyla gidebilecek toplu taşıma araçlarını bulmak mümkündür. İlçenin Çankırı ve Yozgat İlleri ile karayolu bağlantısı bulunmaktadır. Bu yollar karayolları yol ağındadır. Standardı yüksek asfalt kaplıdır. Yaz, kış ulaşıma açıktır. İlçemize yakın olan hava alanları ise Merzifon ve Ankara Esenboğa hava alanlarıdır. En yakın liman olan Samsun Limanı İlçemize 225 kilometre mesafededir. En yakın demiryolu olan Çelikli İstasyonu ise 40 kilometre mesafede bulunmaktadır. Ayrıca çift hatlı 279 kilometre uzunluğundaki Kırıkkale-Delice-Sungurlu-Çorum-Samsun demiryolu projesi de yatırım planına alınmıştır" dedi.



Başkan Şahiner ayrıca doğalgaz boru hattının ilçeden ve Sungurlu OSB'den geçtiğini belirterek, ilçede Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokulu'nun bulunmasından dolayı iş gücü ve kalifiye eleman sıkıntısının olmadığını söyledi.



Şahiner işadamlarını Sungurlu OSB'ye yatırım yapmaları için ilçemize beklediklerini söyleyerek, "Onlar için her türlü kolaylığı sağlayacağız." diye konuştu.



Bursa Çorum Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve işadamları da Sungurlu'nun yanında olduklarını belirtti.







İHA

Son Güncelleme: 29.01.2015 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165