Suriye tırı dualarla uğurladı

Çorum İHH İskilip Gönüllüleri tarafından hazırlanan bir tır İnsani Yardım Malzemesi Suriye’nin İdlib ve Halep bölgesine doğru İskilip’ten dualarla uğurlandı.

13 Nisan 2017 Perşembe 19:10
Suriye tırı dualarla uğurladı

Çorum İHH İskilip Gönüllüleri tarafından hazırlanan bir tır İnsani Yardım Malzemesi Suriye’nin İdlib ve Halep bölgesine doğru İskilip’ten dualarla uğurlandı.


Yaklaşık Elli Bin TL Tutarında olan İskilip Yardım Tırı 26 Ton Un, Kuru Gıda ve Bakliyat yüklü olarak İHH Reyhanlı Lojistik Merkezine doğru yala çıktı. Çorum İHH İskilip Gönüllüleri tarafından hazırlanan İnsani Yardım Tırına İskilip Müftülüğü ve Atıf-Der destek verdi.


İskilip Yardım Tırını Uğurlama programı İskilip Merkez Camii Önünde Öğle namazına Müteakip yapıldı. Çok sayıda duyarlı vatandaşın katıldığı programda Çorum İHH ve İlke-Der Başkanı Selim Özkabakçı, Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek ve Çorum Millet Vekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt birer konuşma yaptı.


Program sonrası Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı’ya Suriyeli Yetimler ve Mazlumlar adına bir çiçek demeti vererek Suriyeli yetimlere selam gönderdi.


Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı’da yetimler adına çiçek demetini aldı ve selamlarını yetimlere, mazlumlara ileteceğini söyledi. Özkabakçı, 6 Mayıs’ta İHH Olarak Reyhanlı’da dünyada örneği olmayan villalardan oluşan bir yetimhane açacaklarını, bu açılışa Sayın Cumhurbaşkanımızın da davetli olduğunu kendilerini de bu açılışa davet ettiğini söyledi.


Konuşmaların sonra İskilip Müftüsü Nurettin İçtüzer’in yaptırdığı duanın ardından İskilip İnsani Yardım Tırı Suriye’ye doğru Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı’nın refakatinde yola çıktı.


Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı konuşmasında “Suriye’de yaşanan daramı ve gaz bombaları ile öldürülen çocukları anlattı. Yapılan yardımların çok önemli olduğunu ve yardım çalışması için İskilip halkına teşekkür etti. Özkabakçı sözlerini şöyle tamamladı: “Suriye’de çocuklar, kadınlar, yaşlılar fosfor bombaları ile ölüyor. Katil Edesd ve Rusya Suriye topraklarındaki Müslümanları katlediyor. Çocukları zehirli elma kokusuyla öldürüyor. Suriyeli kardeşlerimiz sizlerin yardımları ile hayat tutunmaya çalışıyorlar. İHH olarak Suriye içerisinde ve Türkiye tarafında yetimhaneler kuruyoruz. Patani’de Cennet mekân Şehit İskilipli Atıf Hocamızın adına bir yetimhane yapıyoruz. Temelini attık inşallah sizlerin desteği ile tamamlayacağız.” Dedi.


Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, İlçelerinde böylesi hayırlı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Lek, Çorum İHH’nın İskilipli Şehit Atıf Hoca Adına Yaptırdığı Eserleri takdirle ve memnuniyetle karşıladıklarını her zaman bu tür çalışmaların yanında olduklarını ifade etti. Çorum İHH’ya ve destek veren tüm kurumlara yapmış olduğu hayırlı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Tırın Hazırlanmasında emeği geçenlere ve İskilip halkına teşekkür ettiği konuşmasında, İHH’nın yapmış olduğu tüm çalışmaları tekdirle karşıladıklarını söyledi. Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt yardımı toplamak kadar o yardımı ehil insanlara teslim etmekte çok önemlidir İHH bu işin ehlidir kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.


Son Güncelleme: 13.04.2017 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165