Sürü yönetimi eğitimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvanların sevk ve...

06 Mart 2015 Cuma 10:21
 Sürü yönetimi eğitimi


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ projesi kapsamındaki sürü yönetimi elemanı eğitimlerine başlandı.


İl Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Metin Koç ve Ziraat Mühendisi Ramazan Cumali Karabulut tarafından verilen eğitimlere 25 kişi katıldı. 15 gün boyunca sürecek eğitimde kursiyerlere; merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konuları anlatılacak. Eğitim programı kapsamında kursiyerlere uygulamalı eğitim amacıyla gezi düzenlenecek. Eğitime katılan kursiyerlere, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından sigorta yapılacak ve günlük ücret verilecek.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş’ın yaptığı açıklamaya göre, 2014 yılında 199 kişiye eğitim verildi. 2015 yılında da Çorum merkez ve beş ilçede 125 kişiye eğitim veriliyor. Bu yıl en az 200 kişiye eğitim verilmesi planlanıyor.


Eğitimi almış kişileri istihdam eden 500 baş ve üzeri sürü sahiplerine 5 bin TL destek verileceğini belirten Ermiş, eğitim sonunda kursiyerler arasında yarışma yapılacağını ve yarışmada dereceye giren kişilere çeşitli ödüller verileceğini kaydetti.


Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan eğitimler 20 Mart 2015 tarihinde sona erecek. Kurs bitiminde yapılan sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.




Son Güncelleme: 06.03.2015 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.