Süt üreticisine destek

Çorum İli Süt Üreticileri Birliği, süt üreticisine verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Birlik Başkanı Duran Topuz, günlük en az...

18 Kasım 2013 Pazartesi 16:09
 Süt üreticisine destek


Çorum İli Süt Üreticileri Birliği, süt üreticisine verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Birlik Başkanı Duran Topuz, günlük en az 150 litre süt üreten işletmelere süt soğutma tankı desteği verildiğini belirtti.

Bu işletmeleri organize ederek en yüksek fiyattan süt pazarlama hizmetini Kasım 2013’den itibaren başlattıklarını açıklayan Topuz, ay ortalamasına göre günlük en az 150 litre süt üreten ve süt soğutma tankına sahip olan işletmelerin üretmiş olduğu sütlerin çiftlik sütü kapsamında pazarlanacağını, uygulamada merkez, Alaca, İskilip, Mecitözü ve Sungurlu ilçelerinin pilot bölge olarak belirlendiğini kaydetti. 

Her ticari faaliyette olduğu gibi sütçülükte de kârlılığı yakalayabilmek için küçük büyük bütün üreticilerin birlik çatısı altında toplanması gerektiğini ifade eden Topuz, üreticiyi göz göre göre zarara sürüklemenin anlamsız olduğunu, bencilliğin, inatçı ve kısır döngülerin kendi iç kaynaklarımızı israf etmekten başka bir şeye yaramadığını ifade etti.

Sektörde yapılan yönetimsel hataların hat safhada olduğunu, çözüm için çiftçi örgütlerinin bir araya gelerek dayanışma içerisine girmesi gerektiğini vurgulayan Birlik Başkanı Topuz, Birliğin çiftlik sütü uygulamasından yararlanmak isteyen üreticilerin Birliğe başvurmalarını istedi.




Son Güncelleme: 18.11.2013 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.