SÜTAŞ’ta eğitim aldılar

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 16 kursiyeri ile birlikte Sütaş A.Ş., Aksaray Üniversitesi ve Gıda Tarım...

19 Kasım 2013 Salı 11:46
 SÜTAŞ’ta eğitim aldılar

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 16 kursiyeri ile birlikte Sütaş A.Ş., Aksaray Üniversitesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortak çalışması olan ‘Uygulamalı Hayvancılık Eğitimi’ne katıldı.

11-14 Kasım tarihlerinde yapılan eğitime Birlik çalışanı Sibel İlgü liderliğinde birlik üyelerinden Murat Yalçınkaya, Mesut Ünsal, Durak Yıldırım, Hikmet Kaya, Halil Teke, Serdal Aksoy, Bekir Doğan, Hüseyin Subaşı, Şahin Kadit, Arslan Topal, Mürteza Sezer, Murat Küçük, Seyit Ali Karakaya, Yasin Kökdogan, Şükrü Yıldırım, Davut Güler katıldı.  

Sütaş A.Ş.'nin Aksaray eğitim çiftliğinde gerçekleştirilen 4 günlük uygulamalı eğitim sonrasında yapılan sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı katılım belgeleri verildi. Eğitim sonunda yapılan sınavdan 100 tam puan alan Murat Yalçınkaya kursu birincilikle, Durak Yıldırım üçüncülükle tamamladı.

Eğitim programında; Sütaş A.Ş. Eğitim Müdürü Mecit Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlileri ve Aksaray Üniversitesi hocaları tarafından verilen 4 günlük teknik eğitimin yanı sıra eğitim çiftliğinde uygulamalı dersler de verildi. Verilen derslerde kaliteli süt üretiminden kârlı hayvancılığa, koruyucu hekimlikten doğru bakım ve besleme, suni tohumlama, sürü yönetimi, silaj yapımı, yem bitkilerine ve rasyon hazırlamaya kadar birçok konu anlatıldı.

Aksaray’daki eğitimlere katılan Birlik üyeleri, Nevşehir yöresinin doğal güzellikleri ile ünlü Göreme'de Peribacaları, Uçhisar’da kayalara oyularak yapılmış tarihi kaleyi de gezdi. Kursa katılan üyelerin tüm masrafları Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından karşılandı.





Son Güncelleme: 19.11.2013 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165