Tam kadro Türkiye’yi konuştular

Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdoğan, sendikanın Antalya’da gerçekleştirilen...

17 Aralık 2014 Çarşamba 16:42
 Tam kadro Türkiye’yi konuştular


Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdoğan, sendikanın Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye Buluşması etkinliğine dair izlenimlerini aktardı.


İşte ‘Dünü kuşanıp yarını kuşatacaklar’ o izlenimler:


“Eğitim-Bir-Sen 8. Türkiye Buluşmasını, Türkiye’nin dört bir yanından Antalya’ya akın lider kadrosuyla gerçekleştirdi.  Eğitim-Bir-Sen’i Türkiye’nin en büyük sendikası yapanlar, gönül huzuru içerisinde tecrübelerini katık yaparak çoğunlukla bayrağı yeni arkadaşlara devretmişlerdi. Dünü kuşatanlardan, güne ve yarına dair nöbeti devralanlarla birlikte nöbeti sürdürenlerle de bir yandan hasret gideriyor, beraberinde ideallerini, heyecanlarını, heveslerini getirenlerin doldurduğu salon güven veriyordu.


Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun konuşmasına alkışlarıyla eşlik eden teşkilat liderlerinin gözlerindeki ışıltı ve yüreklerindeki heyecan bütün salonu kuşatmıştı. 19. Milli Eğitim Şûrası’na damga vurmanın haklı gururu ile önemli başlıkların altı tek tek çizildi. Karma eğitim mecburiyeti, Osmanlı Türkçesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’nin ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflara konulması, Okullardan Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlama Dersi’nin kaldırılması, Değerler Eğitiminin okul öncesinden başlatılması, öğretmenlerin mali haklarında iyileştirmeyi sağlaması için kararlaştırılan maddeler dâhil şûraya götürülen teklifler ve karara dönüşen başlıklar ile Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürlüklerin önünün açılması noktasında sendikamızın işlevini anlatan her paragrafı alkışlarla kesiliyordu.


Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan’ın ‘Medeniyet Tasavvuru ve Öncü Kuşak’ başlıklı konferansı zihinleri açıyor, herkesin bakış açısına yeni pencereler ekliyordu. “Dünyada sömürgeleştirilemeyen, ancak kendi eğitim sistemiyle kendini sömürgeleştiren tek ülke Türkiye’dir. Son bin yıllık dünya tarihini şekillendiren bir millet, ilk defa son yüz yılda Türkiye sınırlarına hapsolmuştur. Hayallerimiz yoksa başkalarının hayalleriyle yaşamaya mahkûmuz demektir. Eğer eğitim sistemimizi geliştiremez, kendi modelimizi oluşturamazsak tarihe yön veremeyiz, ancak tarihte tatil yaparız” gibi sarsıcı tespitleri doğru kişinin doğru adresle buluştuğunu gösteriyordu.


Sekretarya/Teşkilat eğitimlerinin yapıldığı salonlarda görevi devralanların çokluğu ve görevlerinde başarılara imza atma kararlılığı içerisinde olanların ilgisi gözden kaçmıyordu. Soran, sorgulayan, öneren ve önemseyen kadrolarımızın, bu yıl için üye hedefini 400 bine çıkarmayı isteyen salonun haklılığının göstergesiydi. Tam kadro soluksuz izlenen sekretarya toplantıları, kıdemli arkadaşlarımızın geçmişin birikimlerini aktarmaya yönelik pas veren katkılarıyla dolu dolu geçti.


Zulüm rantçılarının kurtuluşlarını, mazlum görüntülerde aramaya başladığı günümüzde, yıllardır çektiğimiz yokluğun, yoksulluğun, haksızlığın, kandırılmışlığın, aldatılmışlığın, çaresizliğin, ümitsizliğin bitişini sağlayan ve gelecek adına güven veren kadrolarla vaktin el verdiği ölçüde bir bir kucaklaştık. Diğer illerden gelen teşkilatlarımızla hasbihal ettik. Gelecek 4 yılı geleceğe taşıyacak, yeni ve dinamik kadrolarla daha güçlü olduğumuzu gördük.


50 bin yetim kardeşi 50 bin sınıfla buluşturmak, himaye etmek üzere ahitleştiğimiz 8. Türkiye Buluşmamızda; öğretmenden müdürüne, memurdan şefe, yardımcı hizmetliden 4/C’li çalışana kadar tüm eğitim çalışanları için sağladığımız kazanımlara yenisini eklemek için “Neler Yapmalıyız”ı tartıştık. İller kendi taleplerini Merkez Teşkilatımıza iletirken, beklentilerimizi aktardık.


Yeni bir dönemin arifesinde önemli bir toplantıyı amacına uygun olarak tamamlamanın huzurunu yaşarken, geçmiş dönemlerde teşkilatımızda görev almış ve bayrak yarışında görevi devretmiş arkadaşlarımızı minnet ve şükranla anıyor, nöbeti devralan arkadaşlarımızın soylu mücadeleyi zirveden yeni hedeflere taşıyacak liderler olduğuna olan inancımızı belirtiyorum. Kaygısı, kavgası ve sevdası bir olanlara selam olsun."




Son Güncelleme: 17.12.2014 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165