Tapu Binası Mayıs’ta ihale edilecek

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ile Tapu Sicil Müdürü Mehmet Oymak'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

13 Nisan 2017 Perşembe 10:32
Tapu Binası Mayıs’ta ihale edilecek

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ile Tapu Sicil Müdürü Mehmet Oymak'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.


AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ile Tapu Sicil Müdürü Mehmet Oymak'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Ziyarette referandum değerlendirmesi yapan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "AK Parti üniter yapımızın koruyucusudur. Cumhuriyetin koruyucusudur. Kim bunlara karşı çıkarsa karşısında AK Parti'yi bulur" dedi.
Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Oymak, 2016 yılında 3 bin 527 işlem yapıldığını belirterek, "İstatistiklere göre yoğunlukta ülke genelinde 50 müdürlük içindeyiz. Şuanda üç müdürlüğün kapasitesi kadar iş yapıyoruz.  Buna rağmen yine de büyük sorunumuz yok" dedi.

Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri'nin yeni hizmet binası hakkında da açıklamada bulunan Mehmet Oymak, "Yeni hizmet binamızın yer tahsisi ve projesi tamamlandı. 
5 katlı yeni hizmet binasının her katında 1400 metrekare kullanım alanı olacak. Şuanda ise toplam 780 metrekare alanda vatandaşa hizmet veriyoruz" dedi.

YENİ HİZMET BİNASI İHALESİ MAYIS'DA

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise yeni hizmet binası fikrinin Nurettin Buyruk'un görev yaptığı dönemde gündeme geldiğini ve Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri'ne modern bir bina yapmaya karar verdiklerini ifade ederek, "Yer olarak da müzenin eski yerini belirledik.  Şuan projesi tamamlandı. Şimdi ise ihale aşamasına geldi. Genel Müdürle görüştüm ve ihalesi Mayıs ayında yapılacak. Yeni bina ile hizmetlerde rahatlama olacak ve vatandaş sıra beklemeyecek" şeklinde kaydetti.


Resmi kurumların şehir merkezinin dışına gitmesiyle trafikte de rahatlama olacağının altını çizen Milletvekili Ceylan, "Vergi Dairesi ile Defterdarlık ve İŞKUR Fevzi Çakmak Caddesi'nde askeri Kışla bahçesinde inşaa edilecek yeni yerlerine geçecekler. Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri de bir süre sonra yeni binalarında hizmet veremeye başlayacaklar. Böylece hem trafik sorununun çözümü hemde şehrin belli bölgelerine resmi kurumları götürerek oralarda hareketlilik sağlanacak. Hizmetlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.


REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ

Sözlerine 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referandum ile ilgili değerlendirmede bulunarak devam eden Milletvekili Ceylan, "16 Nisan Pazar günü Türkiye için önemli bir tarihtir. Milletimizin kararı ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var" dedi.


Üniter yapı ve Cumhuriyet tartışmalarına da değinen Ceylan, "AK Parti üniter yapımızın koruyucusudur. Cumhuriyetin koruyucusudur. Kim bunlara karşı çıkarsa karşısında AK Parti'yi bulur. Referandum ile ülkenin yönetiminde çift başlılık ortadan kalkacak. 16 Nisan'da milletimize güveniyoruz. Milletimiz herzaman bize destek olmuştur"  diye belirtti.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devletin hızlı kararlar alması açısından da önemli olduğunun altını çizen Ceylan, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için hızlı kararlar alması ve uygulaması lazım. Bunun içinde yönetim sisteminde değişiklik şart. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devlet kararları hızlı alıp aynı hızda hayata geçirecek" dedi.


Ziyarette Tapu Kadastro Bölge Müdürü Tamer Taşkıran, Tapu Kadastro İl Müdürü Tonguç Genç'te hazır bulundu.



www.corumhakimiyet.net

 

Son Güncelleme: 13.04.2017 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.