Tarihi camii yardım bekliyor

Bayat İlçesi Merkez Dere Mahallede bulunan Tarihi Emirbey Camii kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

05 Mayıs 2016 Perşembe 09:25
Tarihi camii yardım bekliyor

Bayat İlçesi Merkez Dere Mahallede bulunan Tarihi Emirbey Camii kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Yapılan açıklamaya göre, "Bayat İlçesinin ilk yerleşim yeri olan Dere Mahallede bulunan Tarihi Emirbey Camii bakımsızlıktan dolayı dökülmeye başladı.Yapılış tarihi 1500'lü yıllara dayanan Tarihi Camiide bu zamana kadar belli aralıklarla tamirat yapıldı.Ancak yapılan tamiratların tarihi özelliğine uygun olarak yapılmadığı için Kültür Varlıklarını Koruma Kanunundan da faydalanamıyor.

Tarihi Camii el yapımı tavan süslemeleri ile de dikkat çekmektedir.Aslına uygun olarak restarasyonu yapılması gereken Tarihi Emirbey Camii,bulunduğu mahallede de  çevre düzenlemesi ile de güzel bir görüntü sergilemektedir.

Tarihi olmasının yanında bölgede Sakal-ı Şerif'e sahip bir cami olma özelliğini de gösteren Emirbey Camii, ilçenin dini turizmi açısından da ayrı bir özelliğe sahip.İlçe Dere Mahalle sakinleri,vatandaşların yanında Çorum milletvekillerinide cami için yardım etmelerini isterken Kültür Bakanlığı nezdinde milletvekillerin girişimde bulunarak gerek minare gerekse caminin kendisinin tarihi dokusuna uygun olarak resterasyonunun yapılmasını istiyorlar.

Tarihi Emirbey Camiine yardım etmek isteyen hayırseverler TC.Ziraat Bankası Çorum Bayat Şubesinde bulunan Emirbey Camii Onarma ve Yaşatma Derneğine ait TR 37 0001 0005 7013 4435 8150 01 İBAN no'suna yardımda bulunabilirler." şeklinde belirttiler.


Son Güncelleme: 05.05.2016 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.