Tarihi projenin yapımı başladı

İskilip'in Şehir İçme Suyu Şebekesi yenileme işinin ihalesi 29 Aralık 2014 tarihinde İller Bankası...

09 Nisan 2015 Perşembe 12:02
 Tarihi projenin yapımı başladı


İskilip'in Şehir İçme Suyu Şebekesi yenileme işinin ihalesi 29 Aralık 2014 tarihinde İller Bankası tarafından yapılmıştı. İskilip'i kansorejen madde içeren asbestli borulardan kurtaracak alt yapı projesinin yer teslimi de dün yapıldı.


İskilip Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İskilip'e gelen İller Bankası ve ihaleyi alan yüklenici firma yetkilileri önce Belediye Başkanı Recep Çatma'yı makamında ziyaret etti. Burada yapılan görüşmede yapılacak çalışmalar öncesi Başkan Çatma'ya bilgi veren yetkililer, alt yapı çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını söyledi.


Çalışmaların bir an önce başlaması için gerekli şartların oluşturulmasında belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen başkan Çatma, bu tarihi projenin önemine vurgu yaparak, öncelikli hedefinin alt yapısı yüzde yüz bitmiş bir İskilip olduğunu söyledi.


YER TESLİMİ YAPILDI


Belediye makamında yapılan görüşmenin ardından İskilip Belediyesi personeli ile sahaya inerek şehir merkezini ve yeni depoların kurulacağı alanları gezen yetkililer, çalışmaların yürütüleceği bölgelerde ön bilgi aldılar. Yapılan gezi ve incelemeler sonrası ihaleyi alan yüklenici firma ve İller Bankası'na yer teslimi İskilip Belediyesi tarafından aynı gün içinde yapıldı.


TARİHİ PROJEDE İLK KAZMA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE VURULACAK


Kentin 85 kilometre uzunluğundaki şehir içme suyu yenileme işine önümüzdeki günlerde başlanacak. İhaleyi alan yüklenici firma önce şantiyesini kuracak, daha sonra işçilerini İskilip'e getirecek. Çalışmalar ise en az 4 farklı koldan yürütülecek.


KANSOREJEN MADDE İÇEREN ASBEST BORULAR TARİH OLUYOR


Bu çalışma aynı zamanda evlere yivlik suyu kalitesi de getirecek. İskilip'i sağlıksız borulardan su içmekten kurtaracak proje, sağlıklı ve temiz su tüketimine imkân sağlayacak. Yer altında yaşanan su sızıntılarını da giderecek çalışma, su israfının da önüne geçecek. 


Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Başkan Çatma, çalışma ile birlikte İskilip'te içme suyu hattında bulunan kanserojen asbest boruların tarihe karışacağını, 500, 800 ve 2 Bin tonluk depolardan şehre su verileceğini söyledi. Şehir İçme Suyu altyapı çalışması kapsamında 10 metre küplük maslak, 2 klor binası, 10 tahliye sistemi, 1 Vantuz, 3 Debimetre, 4 basınç kırıcı vana ve 2 Klor odası yapılacağını ifade eden Çatma, çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını kaydetti. 


Başkan Çatma, “İhalenin gerçekleştirilmesinde ve yapım aşamasına getirilmesinde desteklerinden dolayı başta Ak Parti Çorum Milletvekillerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. İskilip'imize ve hemşerilerime hayırlı olsun." dedi.



Son Güncelleme: 09.04.2015 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.