Tarım Fuarı’na yoğun ilgi

4. Tarım Fuarı'nın açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık 350 firmanın stant açtığı fuar, tarım sektörünü Çorum'da buluşturdu.

26 Kasım 2015 Perşembe 23:12
Tarım Fuarı’na yoğun ilgi

4. Tarım Fuarı'nın açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık 350 firmanın stant açtığı fuar, tarım sektörünü Çorum'da buluşturdu.

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ticaret Borsa Başkanı Ali Bektaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, protokol üyeleri v çok sayıda davetlinin yapıldığı açılış töreninde, Çorum tarımının geleceğine ilişkin açıklamalar yapıldı.

Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun'un açılış konuşmasından sonra sırasıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Vali Yardımcısı Adem Saçan ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan birer konuşma yaptı.

Erkan Elfaz Ermiş, konuşmasında Çorum7un fuar merkezi haline geldiğine işaret ederek, sırada ihtisas fuarlarının bulunduğunu söyledi. Ali Bektaş, hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili teklifini yaparken, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da Çorum Tarım Fuarı'nın bir marka haline geldiğini, bu işte emek sahibi olduğunu söylediği Tarım Müdürü Erkan Elfaz Ermiş'e teşekkür etti.

Vali Yardımcısı AdemSaçan'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da, tarımsal alanda yapılan destekler ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Çorum tarımı 13 yılda önemli bir yere geldi. 2002 yılında hayvancılığa yapılan destek miktarı 616 bin TL ikenr, bugün bu rakam yıllık 18 milyon TL'ye ulaştı. tarım arazilerimizin % 12,8'i sulanabilirken, bugün % 52,6 oranında sulanabilir araziye sahibiz. Çorum'da sulanabilir arazi hedefimiz % 90'ı aşmaktır." dedi.

Açılış kurdelasının kesilmesinden sonra stantları ziyaret eden protokol üyeleri, sergilenen ürünler ve makinalar hakkında bilgi aldı.

29 Kasım'a kadar ziyaretçilerini karşılayacak olan Tarım Fuarı'na katılan firmaların % 70'i il dışından katılırken, yaklaşık 30 ilden de ziyaretçi bekleniyor. Fuar yetkilileri, ziyaretlerin 10,00-20,00 saatleri arasında yapılabileceğini duyurdu.






Son Güncelleme: 27.11.2015 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165