‘Tarımda kalkınmanın yolu kooperatifçilikte'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, tarımda kalkınmanın yolunun kooperatifçilikten geçtiğini belirterek, Pankobirliğin çiftçilerin büyük bir bölümünün temsilcisi olduğunu söyledi.

04 Ocak 2017 Çarşamba 21:16
‘Tarımda kalkınmanın yolu kooperatifçilikte'


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, tarımda kalkınmanın yolunun kooperatifçilikten geçtiğini belirterek, Pankobirliğin çiftçilerin büyük bir bölümünün temsilcisi olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Aras, “Bu güç birliği milyonlarca çiftçimizin ortaklığı, buluşması anlamını taşımaktadır. Çiftçilerimizin ekonomik menfaatlerini korumak maksadı ile tarımsal girdi, zaruri tüketim maddeleri ihtiyaçlarını uygun şartlarda karşılamak, ürünlerini değerlendirmek ve bu suretle de başta çiftçi ortaklarına ve Türk tarımına katkıda bulunmaktadır” dedi. Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk tarımının, rekabetçi yapısının geliştirilmesi, tarım kesiminin kalkınmadan ve artan refahtan daha fazla pay alabilmesi için, tarım sektörünün ekonomik sistemde daha çok işlevinin olması gerekir. Bu konuda en önemli görev devlete, yani ekonomi ve tarım yönetimine düşmektedir.  Tarım kesimi de uygulanabilir taleplerle kamuyu hareketlendirerek, gücü oranında yapabileceklerini ortaya koyarak aynı amaç için rol almalıdır.

Bu rolün hayata geçirilmesinde en etkin ve bilinen yol ise kooperatifçiliktir. Ülkelerin ekonomik kalkınma ve gelişmelerinde önemli bir işleve sahip olan, istihdam yaratma, kaynakları harekete geçirme, yatırım oluşturma, sürdürülebilir kalkınma ve yoksullukla mücadelede etkisi ve etkinliği tartışılmayan ve gelişmiş ülkelerde kamu ve özel sektör yanında üçüncü bir sektör olarak kabul edilen kooperatifçiliğin gösterdiği aşama bizim içinde yol göstericidir.

Bugün AB ülkelerinde kooperatiflerin payı gıda sanayinde %50, tarımsal girdi sağlama da %55, pazarlamada %60 ve ihracatta %50’den fazladır. Şeker sektörü açısından baktığımızda rakamlar daha çarpıcıdır.

Dünyanın en liberal ülkesi olan Amerika’da bile pancar şekeri sanayinin %100’ü, AB’de ise ortalama %70’i kooperatiflere aittir. Ülkemizin iktisadi sistemine de kooperatifçiliğin sinerjisini katmanın mümkün olduğunu, bunda başarı elde edilebileceğini düşünüyoruz.

Pankobirlik’in tarımsal amaçlı iştirakiyle, tarımsal üretimden sanayiye, pazarlamadan yatırım stratejileri oluşturmaya kadar tüm ekonomik süreçlerde yer aldığını görmekteyiz.

Türkiye’deki kooperatifçiliğin işlevinin henüz tam tarif edilememiş olmasından kaynaklanan sorunların da zamanla aşılarak, Pankobirlik’in çiftçimize ve üreticimize, ülke tarımına ve ekonomisine büyük katkılar sağlamasını temenni ediyoruz.

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ahmet Pehlivan ve yöneticilerinin Çorumlu çiftçilere ve üreticilere daha fazla hizmetlerde bulunacağına inanıyoruz.”

Ziyarette konuşan Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve yöneticilere  ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


Son Güncelleme: 04.01.2017 23:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165