TARTIŞMALI MECLİS’TEN YANSIMALAR

Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Şubat ayı toplantısında işadamı Ahmet Ahlatcı’nın Eşref Hoca Caddesi bitimindeki arsasına yapacağı 13 katlı öğrenci yurdu talebi tartışma konusu oldu.

05 Şubat 2016 Cuma 10:59
 TARTIŞMALI MECLİS’TEN YANSIMALAR


Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Şubat ayı toplantısında işadamı Ahmet Ahlatcı’nın Eşref Hoca Caddesi bitimindeki arsasına yapacağı 13 katlı öğrenci yurdu talebi tartışma konusu oldu.


EMSAL 2’DEN 8’E, KAT 5’DEN 13’E ÇIKTI


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde 13 kat tartışması yaşandı. İşadamı Ahmet Ahlatcı'nın yapacağı öğrenci yurdu için emsal 8  ve 13 kat talebi, CHP ve MHP'li meclis üyeleri tarafından tartışıldı.


CHP VE MHP: İMAR MEVZUATINA AYKIRI


Alanın yetersiz olduğu, imar mevzuatına aykırı ve çevre bütünlüğü ile uyuşmadığını savunan CHP ve MHP, ilgili imar maddesine ret oyu verdi.


AK PARTİLİ İMAR KOMİSYONU ÇEKİMSER


AK Parti  İmar Komisyonu üyelerinin çekimser oy kullandığı, CHP'li komisyon üyelerinin ise ret oyu verdiği raporun oylamasında, AK Partili imar komisyon üyelerinden İmar Komisyonu Başkanı İnşaat Mühendisi Necmettin Durmuşbaş ve Mimar Abdullah Gözübüyüklü'nün mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda, AK Partili İmar Komisyon Üyesi Av. Ekrem Demirten de çekimser oy kullandı.


SAVUNMA KÜLCÜ’DEN GELDİ


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, işadamı Ahlatcı’nın 13 katlı öğrenci yurdunun meclisten geçmesini destekleyen açıklamalarda bulundu. Külcü, konuşmasında hastane, okul ve yurt gibi hizmetlere katkı vermeye hazır olduklarını belirterek, imar komisyonunun tamamının mevzuata aykırı olduğu için çekimser ve ret oyu verdiği gündem maddesini savundu.


BUNLARDA MI SOSYAL PROJE?


Külcü’nün öğrenci yurdunu sosyal proje olarak değerlendirerek savunma yapmasına cevap gecikmedi.

Bazı vatandaşlar, belediye eski başkanı Turan Atlamaz döneminde gündeme gelen ancak reddedilen Samsun Yolu Çimento Fabrikası altındaki Metropol’e ait ağaçlandırma sahasına 8 kat imar verilmesi, şehir stadı ve müştemilatına 1500 konut ve ticaret merkezi yapılması girişimi, Çarşamba Pazarı eski Buğday Pazarı’na AVM yapılması, Gazi Caddesi üzerindeki 8 katlı eski SGK binasının asma katında yapılan imara aykırılık iddiasının da sosyal proje olup olmadığını sordu. Çorumlular, işadamı Ahlatcı’nın öğrenci yurdu yapacağı arsaya daha önce 20-25 katlı ikiz kuleler yapma talebinin yine belediye eski başkanı Turan Atlamaz dönemindeki belediye meclisi tarafından reddedildiğini hatırlattı.

HEPSİ 13 KAT OLSUN!


Bu arada Çorumlular’ın ekseriyeti Külcü’nün Çorum’da mevcut öğrenci yurtları ile yeni yapılacak olan tüm öğrenci yurtlarını 13 kat nizamına çıkararak sosyal projelere daha fazla katkı verilebileceğini ifade ediyor.


KÜLCÜ AÇIKLAMA YAPMA MECBURİYETİ HİSSETTİ


Öte yandan Başkan Külcü’nün AK Partili İmar Komisyonu Üyeleri’nin söz konusu imar maddesine ilişkin çekimser oy kullanmasına açıklık getirme mecburiyeti hissetmesi dikkat çekti. Külcü, konuşmasında imar komisyonunun AK Partili üyelerinin yurtla ilgili maddeye çekimser oy kullandığını ancak son kararı Belediye Meclisi’ne bıraktıklarını iddia etti.


Tartışmalı gündem maddesi Başkan Külcü ve AK Partili diğer üyelerin oyları ile onaylandı.


KAMUOYUNA YANSIMALARI FARKLI OLDU


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün açıklamalarına rağmen, 13 katlı öğrenci yurdu talebine hukukçu ve teknik adamlardan oluşan CHP ve MHP’li üyelerin imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıkması, imar yasaları hususunda tecrübeli olan teknik adamlar AK Partili İmar Komisyonu Üyeleri’nin de çekimser oy kullanması, hatta iki komisyon üyesinin meclis toplantısına katılmaması olumlu bir adım olarak karşılandı.


MECLİS ÜYELERİ VEBAL TAŞIYOR


İmar Komisyonu’nun yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun olmadığını düşündüğü tasarruflarda itirazlarını veya çekincelerini ortaya koymasının hem Çorum halkına karşı sorumluluk hem de şehrin geleceği açısından önem arz ettiği dile getirilirken, Çorumlu’nun oylarını alarak işbaşına gelen Belediye Meclis Üyeleri’nin şehirle ilgili aldıkları kararlarda sorgulayıcı olmaları, yaptıkları her işte maddi ve manevi vebal taşıdıklarını düşünmeleri gerektiği hatırlatıldı.


HABERCİM19

 

Son Güncelleme: 06.02.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YUH 2016-02-05 11:33:30

başkan gelecek dönem yok ne yapti yapti, bu dönem yapti. durmak yok ranta devam

Avatar
USULSÜZ 2016-02-05 11:38:06

plan değişikliklerinin yüzde doksanı usulsüz. net söylüyorum bildiğim için yazıyorum. birkaç örnek vereyim ,
1-stad planı usulsüz 2- tavukluk usulsüz (d.s.i) nin olumsuz görüşü olmasına ragmen. 3-bu yapılan plan değişikliği usulsüz. 4-bahabeyde ki 2 imar planı usulsüz(taban kesinlikle % 40 gecemez diyor) bunlar neki siz birde kamulaştırmalara bakın. birde belediyenin hisse satışlarına bakın. özellikle akaryakıt ve tavukluktaki hisse satışları daha cokta şimdilik bu kadar.

Avatar
Sosyal sorumluluk 2016-02-05 13:16:49

Yurt yapmak sosyal sorumluluktur devlete hibe edeceksen...) bizde sanırım sosyal sorumluluk : emsal 8 de başlıyor .imar komis yon üyeleri çekimser kalmış neden acaba !çorum'un önümüzdeki 25 yıllık planını daha önceden yaptıklarda ondan olsa gerek

Avatar
Ahmet yıldız 2016-02-05 19:34:04

Sn Ahlatçı gördüğüm kadarı ile belediyeye kancayı taktı . Önceden kanca taktıklarının durumu malum tabiki. Çorum da imar kirliliğine Sn Ahlatçı da olsa izin verilmemeli

Avatar
Ali 2016-02-06 10:20:02

Komisyonun kabul etmediği rapor nasıl kabul edilebilir. Meclis hAngi mantık ve kanunla kabul eder

Avatar
ÇORUMLU 2016-02-06 12:03:26

SAYIN KÜLCÜ ÇORUMU KISA ZAMANDA MODERN KENT HALİNE GETİRDİ KÜLCÜYÜ YIPRATMAYA ÇALIŞMAYIN ÇORUM İÇİN UGRAŞAN BİRŞEYLER YAPAN BAŞKANA SAHİP ÇIKALIM HANGİ BAŞKAN KÜLTÜR SİTESİNİ YIKABİLİRDİ KIŞLA YOLUNU AÇABİLİRDİ TERMİNAL YENİ HASTANE MEYDAN CAMİ BUNLAR BAŞLICALARI DAHA BİRÇOK GÜZEL HİZMETLERİ OLDU TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM