TARTIŞMALI VE SICAK İKİ GELİŞME

Çorum'da geçtiğimiz hafta sonu iki önemli gelişme yaşandı.

04 Nisan 2016 Pazartesi 09:36
 TARTIŞMALI VE SICAK İKİ GELİŞME


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


Çorum'da geçtiğimiz hafta sonu iki önemli gelişme yaşandı.


PARALEL YAPI OPERASYONU

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında yürütülen soruşturma  kapsamında 16 şüpheli gözaltına alındı.


BELEDİYE İKİ İŞYERİNİ MÜHÜRLEDİ


Çorum Belediyesi ekipleri, cemaate yakınlığıyla bilinen bir halı saha ve kreşi mühürledi. Aynı gün Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, konuya dair bir açıklama yaptı.


Paralel Devlet Yapılanması kapsamında gözaltına alınanlardan ikisi emniyetteki ifadelerinrin ardından serbest bırakıldı. Diğer 14 şüpheli bugün adlî makamlara sevk edilecek.

Göz altıların yaşandığı günden itibaren yoğun bir şekilde konuşulan olayla ilgili son sözü ‘Adalet’ söyleyecek.


Gelelim esas mevzumuza…


KÜLCÜ'NÜN AÇIKLAMALARI


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,  'Paralel' operasyonuna ilişkin  yaptığı açıklamada  "Mühürleme işlemleri anlık bir konu değil, bir süreden beri yürütülen çalışmaların son adımıdır. Söz konusu yerlerin imar ve ruhsat açısından sorunları tespit edildi. Paralel yapı ya da yakınlığı ile ilgili 20'ye yakın nokta detaylı bir şekilde inceleniyor. Eksiklik tespit edildiğinde gereği yerine getirilecek." dese de söz konusu yerler yıllardır var ve bu eksiklikler yeni mi görülüyor sorusu akla geliyor.


SÖZ YETMEZ İCRAAT LAZIM


Külcü'nün konuşmasında dikkat çeken bölüm ise, Çorum'da sadece cemaatin veya cemaate yakın işadamlarının sahibi olduğu gayrımenkullerle ilgili değil, kanuna mugayir bir durum varsa tüm vatandaşlara karşı sorumluluklarını yerine getireceklerini söylemesi oldu. Yani belediye kurum olarak imarda kanun, yönetmelik ve mevzuata aykırı davranan herkese eşit yaptırım uygulayacak, kimseye özel durumundan dolayı iltimas tanımayacak. Külcü'nün sözleri devleti ve milleti ayakta tutan 'ADALET'in tesisi bakımından umut verse de söze değil icraata bakmak gerek.


İL GENEL MECLİSİ SEÇİMLERİ


Geçtiğimiz hafta bir diğer hararetli gündem İl Genel Meclisi organ seçimleri oldu.


İl Genel Meclisi'nde merakla beklenen başkanlık seçimleriydi.


BU KEZ TEAMÜLLER İŞLEMEDİ


AK Parti'de geçtiğimiz dönemlerde teamül gereği İl Genel Meclisi Başkanları (istisnalar dışında) 2 yıl görev yaptıktan sonra değişirdi. Bir isim üzerinde mutabakat sağlanır, bazen üyelerin tamamı bazen de ekseriyetinin oyları ile seçilen başkan güven tazelerdi. Bu kez öyle olmadı. Meclis'te çoğunluğu oluşturan iktidar partisinden iki aday başkanlık için yarıştı. Halil İbrahim Kaya 19, diğer aday Mustafa Alagöz 18 oy aldı.


KAYA 1 OYLA BAŞKAN OLDU


Meclis seçimleri bir günde olup bitmedi elbette.


Siyaset çevrelerine göre, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, açık destek verdiği Halil İbrahim Kaya’nın yeniden başkan olmasını istiyordu ve bunun için çalıştı.


AK Parti Teşkilatı ise, Milletvekili Ceylan gibi açıktan bir isim üzerinde taraf olamadı ama uzun süren istişarelerde bulundu ve kendi üyeleri arasında temayül yaptı. Çıkan sonuca göre strateji geliştirdi.


Ardından Halil İbrahim Kaya’nın karşısına  Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Alagöz tek aday olarak çıktı. Diğer adaylar yarıştan çekildi.


Taraflar muhalefete mensup meclis üyeleri arasında da kulisler yaptı. Neticede Halil İbrahim Kaya, 1 oy farkla yeniden başkan seçildi. Teşkilat yöneticileri yeni başkanı kutlayarak siyaseten birlik ve beraberlik mesajı verdi.


KOLTUĞU TARTIŞILIR HALE GELDİ


2 yıldır meclis başkanlığı yapan Halil İbrahim Kaya'nın sadece 1 oy farkla başkan seçilmesi koltuğunu tartışılır hale getirdi. Her ne kadar birlik tablosu çizilse de, bundan sonra parti içi mücadelenin devam edeceği anlaşılıyor.


Olup biten gelişmelere bakarak, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya'dan yeni dönemde hem partisi hem de muhalefete mensup meclis üyelerinin ekseriyetinin desteğini arkasına alacak uygulamalar beklendiği yorumu yapılabilir.

Son Güncelleme: 05.04.2016 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
naim kırdı 2016-04-05 20:18:51

meclis başkanlığına tekrar seçilmiş olmanız dolayısıyla şansınızı kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum