Taşeron işçilere uyarı

Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Zafer Eyvaz, Türkiye’den Cezayir’e işçi olarak giden vatandaşların bir çok konuda sorun yaşadıklarını belirtti.

19 Kasım 2013 Salı 19:32
 Taşeron işçilere uyarı


Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Zafer Eyvaz, Türkiye’den Cezayir’e işçi olarak giden vatandaşların bir çok konuda sorun yaşadıklarını belirtti.

Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, son zamanlarda taşeron firmaların Türkiye’den götürdükleri işçiler için ücret, barınma, ulaşım, sigorta ücreti gibi konularda üstlendikleri yükümlülükleri yerine getirmedikleri, ücretlerin ödenmediği, pasaportlarına el konulduğu ve zaman zaman da Cezayir'de işçileri zor koşullarda havaalanlarında veya Cezayir’in ücra köşelerinde kendi kaderlerine terk ettikleri şeklinde şikayetlerin arttığına dikkat çeken Eyvaz, “Bu şekilde taşeron firmalar tarafından Cezayir’e götürülen işçilerin çoğunluğunun üç aylık vizelerle geldiği, bu itibarla buradaki ikamet işlemlerini takip edip tamamlayamadıkları için vize ihlali sorunu yaşadıkları ve Cezayir’e söz konusu yöntemle götürülen vatandaşlarımızın mağdur olduğu bildirilmektedir.” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Eyvaz, Cezayir’e işçi olarak gidecek vatandaşların ve Cezayir’e işçi götüren firmaların bu konularda dikkatli davranması gerektiğini sözlerine ekledi.





Son Güncelleme: 19.11.2013 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.