Taşeron mağdurları MHP’de

Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi Ameliyathane ve Yoğun Bakım biriminde çalışan taşeron işçiler MHP'yi ziyaret ederek mağdur olduklarını ifade ettiler

12 Ocak 2018 Cuma 15:03
Taşeron mağdurları MHP’de

Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi Ameliyathane ve Yoğun Bakım biriminde çalışan taşeron işçiler Milliyetçi Hareket Partisini ziyaret ettiler. Taşeron yasası kapsamı dışında kalan çalışanlar mağduriyetlerini dile getirdiler.

Dekontaminasyon ve Dezenfeksiyon Malzemeli Hizmet Alım İhalesi kapsamında çalışan ve işin sözleşmesindeki ‘’%70’lik kısım asgari işçilik maliyetidir’’ ifadesinden dolayı kapsam dışında kaldıklarını ifade ettiler. Taşeron yasasıyla hastane çalışanlarının tamamının kadroya geçtiğini ancak kendilerinin bunun dışında kaldıklarını ifade ettiler. Bu konuda siyasi partileri ziyaret edeceklerini belirten çalışanlar, taşeron yasasının herkesi kapsayarak tamamlanması gerektiğini aktaracaklarını belirttiler.

Mağduriyetleri dinleyen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras ise şu açıklamalarda bulundu: “Biz sorumlu siyaset gereği milletimizin talep ve istekleri konusunda onları dinliyor ve görüşüyoruz. Toplumun her kesiminin düşünce ve taleplerini de gündeme getirmeye ve kamuoyuna taşımaya çalışıyoruz. Taşeron yasası partimizin seçim beyannamelerinde yer almıştır. Genel Başkanımız ve Milletvekillerimiz sürekli bu konuda açıklamalar yaparak taşeron konusunu gündemde tutmuştur. 2017 yılı sonunda çıkarılan taşeron yasasını desteklemiştir. Taşeronların kadroya geçmesi ülkemizin faydasına olmuştur. Ancak taşeron konusunda eksiklikler bulunmaktadır. Kapsamın dışında klan KİT çalışanları, kanunlarda ve mevzuatlarda geçen ifadelerden dolayı kapsama giremeyen binlerce çalışan vardır. Bu konuda birçok heyet partimizi ziyaret etmiş ve bu konudaki mağduriyetlerini ve taleplerini iletmiştir. Partimiz bu konuya duyarsız kalmamış, kendilerinin mağduriyetlerini dile getireceğinin sözünü vermiştir. Bugün de bizleri ziyarete gelen hastane çalışanlarımız, hastanede sadece kendilerinin kapsam dışında kaldığını ifade ettiler. Bizlerden mağduriyetlerini dile getirmemizi istediler.Partimiz taşeron yasasında kalan eksikleri meclis gündemine taşıyacaktır. Taşeron yasasından mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için gayret edecektir. Hayırlı bir düzenleme yapılmıştır ve bu düzenleme tamamına erdirilmelidir."

Son Güncelleme: 09.08.2018 00:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.