Taşeronlar bu listeyi bekliyor

11 Ocak tarihinde biten başvurular sonrasında taşeron işçiler kadroyu beklemeye başladı.

20 Ocak 2018 Cumartesi 12:39
Taşeronlar bu listeyi bekliyor

Taşeron kadro listesi 2018 belli oldu mu hangi taşeron işçi kadroya geçecek sorusu merak ediliyor.

11 Ocak tarihinde biten başvurular sonrasında taşeron işçiler kadroyu beklemeye başladı. 40 gün içinde açıklanan taşerona kadro sonrası sınav yapılacak. Peki taşeron sınavı ne zaman ilan edilecek nasıl işleyecek? İşte taşeron ile ilgili Binlerce taşeron işçinin beklediği kadro haberi geldi.

Taşşeron işçiler kadroya geçmek için 11 Ocak tarihine kadar başvurularını yaptı. 40 günlük bir inceleme sonrasında kadrosu tamamlanan işçiler sınava tabii tutulacak. Peki taşeron işçilerin sınavı ne zaman olacak? 

Taşeron işçilerin kadroya geçiş için başvuruları geçen hafya perşembe günü sona erdi. Başvurular, her kurumun kendi içinde oluşturduğu 3’er kişilik “Tespit komisyonu” tarafından incelenecek. İnceleme sürecinin 40 günü bulması bekleniyor. İncelemenin ardından hak sahipleri ilan edilecek.

KADROYA ALINMAYAN TAŞERON İŞÇİLER NE YAPACAK?

Kadroya alınacak kişiler arasında ismi yer almayanlar, ilana itiraz edecek. İtiraz için üç gün süre verilmesi öngörülüyor. İtirazları da yine aynı kurul değerlendirecek. İtirazların incelenmesi ve listenin kesinleşmesinin ardından sınav süreci başlayacak. Her kurum sınav yöntemini kendisi belirleyecek. Sınav yalnızca yazılı, sözlü veya uygulamalı olabileceği gibi, yazılı-sözlü ya da sözlü-uygulamalı da yapılabilecek.

SINAVLAR İNTERNETTEN İLAN EDİLECEK

Sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek. Sınavların yeri, günü ve saati idarelerin internet sayfasında ilan edilecek. Çalışanlara ayrıca tebligat yapılmayacak. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek.

İnternethaber

Son Güncelleme: 22.01.2018 07:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165