Taşkın koruma tesisleri onarılıyor

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 4 ilçede 5 Taşkın Koruma Tesisinin onarımının yapılacağını söyledi.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 15:03
Taşkın koruma tesisleri onarılıyor

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 4 ilçede 5 Taşkın Koruma Tesisinin onarımının yapılacağını söyledi.


Uslu yaptığı açıklamada, “Meskun mahal ve arazilerimizin taşkınlardan korunması için Ak Parti döneminde 61 Dere Islahı gerçekleştirerek 43 yerleşim yeri ve 15 Bin dekar arazinin korunmasını sağladık. 10 adet Dere Islahı çalışmamızda devam ediyor. Yeni 62 adet dere ıslahı çalışmamız da proje ve planlama safhasındadır. Ayrıca yeni yapılacak taşkın koruma tesislerine ilaveten mevcut tesislerin onarım çalışmaları da Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğümüzce yapılıyor. Bu kapsamda 4 ilçemizde 5 Taşkın Koruma Tesisinin Onarım İşi ihalesi 18 Ağustos’ta gerçekleştirilecektir.


İş kapsamında; Alaca ilçe merkezimizde Özhan Deresi taşkın koruma tesisine 1.200 metre, Eskiyapar taşkın koruma tesisine de 415 metre kum-çakıl dolgu üzerine hasırlı taban beton kaplaması yapılacaktır. Sungurlu Çavuşköyü taşkın koruma tesisimize 300 metre kum-çakıl dolgu üzerine hasırlı taban beton kaplaması yapılacaktır. İskilip ilçe merkezi Gül deresi taşkın koruma tesisimize 800 metre kum-çakıl dolgu üzerine hasırlı taban beton kaplaması ve 2 adet çelik yaya geçidi yapılacaktır. Uğurludağ İlçe merkezi taşkın koruma tesisimize de 588 metre kum-çakıl dolgu üzerine hasırlı beton taban kaplaması 915 metre çift taraflı ferforje demir korkuluk ve 4 adet köprü korkuluğu yapılacaktır. Hayırlı olsun” dedi.


Son Güncelleme: 02.08.2017 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.