TBMM adına Uslu katıldı

Sivas Kongresi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

05 Eylül 2017 Salı 15:57
 TBMM adına Uslu katıldı


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Sivas Valisi Davut Gül ve bazı protokol üyeleri, Sivas Kongresi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.


Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatro oyuncuları tarafından Sivas Kongresi temsili olarak canlandırıldı.


Burada bir konuşma yapan TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 4 Eylül 1919 yılında toplanan Sivas Kongresi'nin, demokrasimiz, egemenliğimiz ve cumhuriyetimizin temelini teşkil ettiğini, bundan dolayı; TBMM'nin güzel bir gelenek başlatarak Sivas Kongresi'ni adeta kendi himayesine aldığını belirtti.


"Meclisimiz tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi aslına uygun biçimde restore edilerek Sivaslılara ve tarihe armağan edilmiştir. Bugün de başkanımız Sayın İsmail Kahraman bendenizi görevlendirmiştir. Hem kendilerinin selamlarını sizlere iletiyor hem de şahsım adına bu onur ve gurur gününüzü kutlayarak sizleri selamlıyorum" ifadelerine yer veren Uslu şunları söyledi:


"Demokrasi, bağımsızlık ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu kutlu yolculuğu başlatan Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarını 1071'den başlayarak bizlere Anadolu'yu vatan yapanları, Bugüne değin vatanımız ve milletimiz için kan ve can veren şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle yad ediyorum.


Böylesine onur ve gurur gününde, bir kutlu günde sadece konuşup dağılmak ve sadece resmî tören boyutunda bırakıp gitmek ve bu etkinlikleri bir seremoni olarak görmek 4 Eylül'e de, Sivas Kongresi'ne de kendimiz ve milletimize de haksızlık olur.


Tarihimize, kahramanlarımıza ve devletimizin kurucularına olan borçlarımızı, sorumluluklarımızı hatırlamak şükranlarımızı ifade ederek gelecek nesillere de bu idraki nakletmek boynumuzun borcudur.


Yakın çevremizde bir süredir olup bitenleri gördükçe, Suriye, Irak ve diğer ülkelerdeki istikrarsızlık, katliam, soykırım ve sürgünleri, ülkemizde de 15 Temmuz'da yaşanan işgal girişimi ve kalkışmayı, 250 şehidimiz ve 2 binin üzerindeki gazimizi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM'ye yapılan bombalı saldırıları hatırlarsak 4 Eylül Sivas Kongresi'nin aldığı kararların devletimiz ve milletimiz için ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha görmüş oluruz.


4 Eylül Sivas Kongresi'nde alınan 10 maddelik kararların içeriği ve amacı, ayrı cephelerde mücadele veren milli güçlerin birleştirilmesi, Türkiye'nin hemen her ilinden katılan delege kompozisyonu Sivas Kongresi'nin işgal edilen Anadolu'da merkezi hükümetin oluşturularak İstiklal Mücadelesinin tek bir merkezde toplanmış olması sadece yeni Türkiye'nin kurulmasına değil, bugün BM çatısı altındaki birçok mazlum milletin bağımsızlık mücadelesine de ilham kaynağı olmuştur.


Bu sebeple diyoruz ki 15 Temmuz'da 4 Eylül ruhu yeniden şahlanmış ve İstiklal aşığı bu aziz millet kendi iradesi ve bağımsızlığına bir kez daha canı pahasına sahip çıkmıştır.


4 Eylül Sivas Kongresi'nde "Manda ve himayeyi kabul edilemez, milli sınırlar içerisinde vatan bir bütündür ve parçalanamaz, her türlü yabancı işgal ver müdahalesine karşı millet kendisini savunarak direnecektir" haykırışı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile taçlandırılmış, İstiklal mücadelemiz de bu şuurla gerçekleştirilmiştir.


Aziz milletimiz her dönemde ve en ağır koşullarda bile bayrağına, vatanına ve özgürlüğüne yönelen tehditlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde direnmesini bilmiş ve bunu da dost, düşman herkese defaatle göstermiştir.


Şanlı zaferlerle dolu tarihimize altın harflerle yazılmış Sivas Kongresi'nin 98. Yıldönümünde milli mücadeleye kanı ve canı ile katkı veren herkesi şükranla anıyor, 108 gün boyunca milli mücadeleye merkezlik ederek vatan ve İstiklal sevdasında cemile örneği bir duruş sergileyen Sivaslı yiğitleri selamlıyorum."


Heyet, daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Selimefendizade'nin mezarını ziyaret ederek dua okudu.


Ziyaretin ardından Yılmaz, Uslu, Gül, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Programlara, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Sivas milletvekilleri Habib Soluk ve Selim Dursun da katıldı.


Son Güncelleme: 05.09.2017 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.