Tehditlere karşı yekvücut olmalıyız

TÜRKAV Başkanı gündemi değerlendirdi

24 Eylül 2017 Pazar 16:30
Tehditlere karşı yekvücut olmalıyız

TÜRKAV Şube Başkanı Fikret Aktağ, Türk şehri olan Kerkük’ün aynı statüde kalacağını açıkladı.

Suriye ve Irak’ta bin yılık Türk varlığının tehdit altında olduğunu belirten Aktağ, ABD ve İsrail’in başını çektiği bir oyunla Kuzey Irak’ta PKK koridorunun tamamlanılmaya çalışıldığı ifade etti.

‘Kerkük Türk’tür Türk Kalacaktır’ Aktağ, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi; “Kerkük, bir Türk şehridir. Nüfusu ile, camileriyle, mimarisi ve kültürüyle de Türk şehri olduğu görülmektedir.  Tuğrul Beyden, Yavuz Sultan Selim’den, Kanuniye ve ATATÜRK’ e kadar Türk varlığı günümüzde bir gerçek olarak yer almıştır. Kerkük hiçbir zaman Kürt şehri olmamıştır. Günümüzde de olmayacaktır.

Irak ve Suriye´de ABD önderliği ve planlamasıyla başlatılan parçalanma sürecinin, yeni bir aşamaya gelmiştir.
“1991´den beri Irak´ın kuzeyinde koruma altına alınıp büyütülen yönetim, artık bağımsızlık ilanından dem vuruyor. Tarihî Türk şehri Erbil başkent yapıldı, şimdi de Kerkük´e bezlerini astılar.

Referandumla Irak’ta oluşturulmak istenen safsata devlet anlayışında, ABD ve İsrail’ in durumu tarihi bir vakıa olarak dün olduğu gibi bugünde görülmektedir. Kuzey Irak'ta bağımsızlık referandumu kararının tarihten günümüze Kürtlerin arzularından uzak olarak, Barzani ve Talabani yönetimindeki siyasi anlayışlarla gündem oluşturulduğu bilinen bir hakikattir.

Devletimiz,  PKK uzantılarının, Suriye´nin kuzeyinde tamamlamaya çalıştıkları terör koridoruna Fırat Kalkanı ile cevap verdi ama Menbiç´teki ilerlemelerine set çekilemedi. Sözde en büyük müttefikimiz de, ona karşı yaklaşmaya çalıştığımız kuzey komşumuz (!) da PKK uzantısına desteklerini açıkça gösterdiler.

Suriye ve Irak´ta bin yıllık Türk varlığı tehdit altındadır. Türkmeneli coğrafyasının silinmesi karşısında tarihî sorumluluğunu yerine getiremeyecek olanlar, Türk milletinin ve tarihin huzurunda vebal altındadırlar. Yöneticilerimiz ve siyasilerimiz, bekamıza, asıl tehdidin geldiği bu coğrafyadaki gelişmelere odaklanmak zorundadırlar. Bu tehdit karşısında yekvücut olmamız gerekmektedir.

Türk Devleti Kuzey Irak yönetimine ve Irak hükümetine bölgeyle ilgili kesin ve net tavrını açıkça bildirmelidir. Kerkük´te Kuzey Irak yönetiminin bezinin resmi dairelere asılması kararı bardağı taşırmıştır. Türkmen varlığının silinmesi istikametindeki adımlara dur demelidir. Suriye´nin kuzeyindeki terör örgütü varlığını destekleyen devletlere karşı da net ve açık bir duruş ortaya konulmalıdır. Bu yapıldığı takdirde Türk milleti bir bütün olarak bu gailenin üstesinden gelinmesi için üzerine düşeni yapacaktır.


Türkiye´nin güvenliği ve bütünlüğü Kerkük´ten, Telafer´den, Tuzhurmatu´dan, Suriye´nin kuzeyinden, Bayır Bucak´tan geçer. Türkmeneli´ndeki Türk varlığının korunması hem insanî hem de millî bir vazifedir. Kerkük oldubittiye getirilip peşmergenin hâkimiyetine girerse, dahası güney sınırlarımız boyunca Kürdistan kurulursa Türkiye felç olacaktır. Kerkük’ün güvenliği Ankara’nın güvenliği demektir. Tarih, coğrafya ve milli müktesebata göre Ankara ile Kerkük’ün kaderi bir ve aynıdır. Kerkük menem, men Türk’üm. Gök Bayrak şerefimiz, şerefin muhafazası ölüm kalım sebebidir. Çünkü bu topraklar Anadolu´dan daha eski zamandan beri Türk vatanıdır.”










Son Güncelleme: 24.09.2017 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.