‘Tek kişilik rejimin mantığı yok’

Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı İlhan Yaşar ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na seçilen Hasan Suvacı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

08 Şubat 2016 Pazartesi 17:41
‘Tek kişilik rejimin mantığı yok’

Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı İlhan Yaşar ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na seçilen Hasan Suvacı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Parti merkezinde gerçekleşen ziyarette konuşma yapan Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, Türkiye cumhuriyetinin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, iktidara karşı cumhuriyetçilere bir olma çağrısı yaptı.

‘TEK KİŞİLİK REJİMİN MANTIĞI YOK’


Tek kişilik bir rejimin mantığı olmadığını da söyleyen Yaşar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


“Yeni bir anayasa gündemi bizi bekliyor. Burada da cumhuriyetten olan cumhuriyetçi güçlerin en azından birbirlerinin farkında olmaları  lazım. Bu farkındalığı birbirimize yansıtmamız lazım. Önümüze gelecek yeni anayasa döneminde bizlere çok büyük görevler düşecek. İktidar 14 sene içinde Türkiye’yi çıkmaz bir pozisyona getirdi. Yeni bir anayasa önerecek. Biz biliyoruz ki bu yeni bir anayasa değil beceriksizliklerini ya da cumhuriyeti getirdikleri durumun içinden çıkmak için bir kurtuluş olarak görüyorlar. 14 senedir Türkiye’yi parlamenter rejim değil, tek kişi yönetti. Demek ki tek kişilik bir rejime özenmenin mantığı yok.  Cumhuriyetin en kritik döneminden geçmekteyiz, iktidara karşı cumhuriyetçilerin bir araya gelmesi lazım.”


‘İKTİDAR BAŞKANLIK SİSTEMİNİ NASIL ÇIKARTIRIM DERDİNDE’


CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise, yeni anayasa söylemleri ile iktidarın halkı oyaladığını iddia ederek, konuşmasına şöyle devam etti:


“1980’den sonra 36 sene geçmiş ve anayasa maddeleri birçok kez değişmiş. Yeni bir anayasa yapacağız söylemleri ile halkı oyalamaya çalışıyorlar. İhtilal yasalarından kalan yasalardan YÖK yasasını değiştirmiyorsun, seçim ile ilgili yasayı değiştirmiyorsun, siyasi partilerle ilgili yasayı değiştirmiyorsun. Demokrasinin önüne engel olan maddelerin hiçbirisine dokunmuyorsun çeşitli adlar altında birtakım çalışmalar yapılıyor kamuflajı altında başkanlık sistemini nasıl çıkarttırabilirim derdine düşüyorsun. Bu konuları iyice araştırıp inceledikten sonra bu çalışmaların milletimize ve devletimize ne getireceğini ve ne götüreceğini halkımıza açıklayacağız. Gönül istiyor ki Türkiye’mizde demokrasinin, hürriyetin, cumhuriyetin sonuna kadar yaşanılır bir demokrasi olsun. Çözüm süreci adı altında PKK’ya en büyük tolerans tanındı, bununda bedelini ödüyoruz. “

Son Güncelleme: 08.02.2016 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.