Tek kullanımlık sanma, çöpe atma

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Tek Kullanımlık Sanma Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla 81 ilde Gençlik Merkezleri aracılığı ile yürüttüğü “Genç Dönüşüm Projesi” kapsamında gençler KPSS çıkışı okul önlerine açtıkları stantlarla adaylardan kırtasiye malzemesi topladı.

15 Şubat 2017 Çarşamba 17:33
Tek kullanımlık sanma, çöpe atma

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Tek Kullanımlık Sanma Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla 81 ilde Gençlik Merkezleri aracılığı ile yürüttüğü “Genç Dönüşüm Projesi” kapsamında gençler KPSS çıkışı okul önlerine açtıkları stantlarla adaylardan kırtasiye malzemesi topladı.


Çorum Gençlik Hizmetleri ve 
Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve gönüllü üye gençler ile birlikte kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtmak üzere sınav çıkışında adaylardan kalem setlerini  Genç Dönüşüm kutularına atmalarını istedi. 

“Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla yola çıkan  gençler; büyük ilgi gösterdikleri bu projede toplanan setleri  Gençlik Merkezi önderliğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek.


Geçmiş yılda  ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu sınavlara katılan adaylardan kalem, silgi ve kalemtıraş gibi kırtasiye malzemelerini toplayan gençler, malzemeleri 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmıştı. Toplanılan kırtasiye malzemeleri de İskilip Çatkara Köyü'ne, Ortaköy Karahacip Beldesi'ne, Kınık köyü ve Elvançelebi Beldesi'ne, Alaca Yüksekyayla, Küçükhırka, Suludere köylerinde  eğitim-öğretim gören öğrencilere ve Dodurga ilçesine bağlı Akkaya Köyü, Çiftlik Köyü, Alpagut Köylerinde bulunan okullara ve Dodurga Mustafa Kemal İlkokulu, Şehit Murat Alıcı Ortaokulu, Dodurga İmam Hatip Orta Okullarına ziyaretler düzenlenerek toplanan kırtasiye malzemeleri öğrencilere ulaştırıldı.


Ardından Genç Dönüşüm Projesi kapsamında Ziya Gökalp İlköğretim Okulunu ziyaret eden Mahmut Atalay Gençlik Merkezi çalışanları ve üye gençleri, çocukların eğlencelerine eşlik ederek, ÖSYM kalem setlerini hediye ettiler. Sosyal sorumluluk projelerinde farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, bu projenin bir geri dönüşüm platformu olduğunu, böylece ülkemiz gençliğinin doğaya ve insana olan sevgisinin, bilincinin, kültürünün kazanıldığını ve yaygınlaştırıldığını dile getirdiler.


“Gençlerimizle Gurur Duyuyoruz” diyen Tığlı, bilinçli bir neslin, daha bilinçli bir nesil yetişmesindeki en önemli faktör olduğunu belirterek, “Gençlerimizin imza attığı sosyal sorumluluk projeleri, geleceğe daha mutlu ve güvenli bir şekilde bakmamız için en önemli umut ışığımız” dedi.


Bu tür projelerde her şeyi devletten bekleyen bir düşünce yerine sosyal sorumluluk anlayışının toplumun geneline yayıldığını dile getiren 
Tığlı, “Projeyle, devletimizin parası bir nevi çöpe gideceğine, ihtiyacı olan çocuklarımızın geleceği için yeniden değerlendirilmiş oluyor. Gençlik Merkezinin kapılarının tüm gençlere açık olduğunu, Gençlik Merkezi aracılığı ile projeler kapsamında gönüllü görev almak isteyen gençlerin merkezle irtibata geçebileceklerini söylediler.” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 15.02.2017 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.