Teknokent’e yoğun başvuru

Bir süre önce yapımı tamamlanan Çorum Teknokent’e yoğun bir başvuru olduğu bildirildi.

03 Haziran 2015 Çarşamba 15:18
 Teknokent’e yoğun başvuru


Bir süre önce yapımı tamamlanan Çorum Teknokent’e yoğun bir başvuru olduğu bildirildi.


Konuya ilişkin açıklama yapan Çorum Teknokent Genel Müdürü  Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, şöyle dedi:


“Üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesini, ilimizde ve bölgemizde faaliyet gösteren şirketlere AR-GE kültürünün kazandırılmasını ve böylece bu şirketlerin rekabet yeteneklerinin arttırılmasını, yeni şirketlerinin kurulmasını ya da küçük şirketlerin birleşerek büyümesini sağlamak amacıyla kurulan Çorum Teknokent AŞ’ye başvurular artarak devam etmektedir.


Bölgemizde ve ilimizde faaliyet gösteren işletmelerin sektörel kümelenmelerine uygun olarak Makine, Medikal, Bilişim gibi alanlarda yaklaşık 15 şirket ön başvuru işlemini tamamlamıştır. Bununla birlikte üniversitemiz öğrencilerinin TÜBİTAK destekli Teknogirişim projelerine bağlı olarak yeni şirketlerde kurulmaya devam etmektedir. Ön değerlendirme işlemleri tamamlanan başvuruların ikinci değerlendirme aşamaları da değerlendirme kurulu tarafından yapılmaktadır. Kabul edilerek Çorum Teknokent içerisinde yer almayı hak eden proje ve şirketlerin kimlik bilgileri ve açıklamalarına http://www.corumteknokent.org/ adresinden ulaşılabilmektedir.


Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent projesinin hayata geçirilmesi sürecinin her aşamasında büyük destek veren Çorum sanayicileri, kurum ve kuruluşlarla bölgedeki girişimciler Teknokent içerisinde yer almak için de yoğun ilgi göstermektedir. 


Bu olumlu ve vizyon sahibi ortam içerisinde Teknokent AŞ olarak hedeflerimiz; ilimizde ve bölgemizde farklı başarı hikayelerine sahip şirketlerin ileri teknoloji amaçlı AR-GE fikirlerine teknik ve idari olarak destek vermek, ergonomik ve konforlu bir çalışma alanı oluşturmak, mevcut ve muhtemel AR-GE projelerinin hayata geçirilmesi için finansal destek seçenekleri belirlemek ve pazara açılma kapsamında destek sağlamaktır. Ayrıca ileri teknoloji odaklı yeni şirketlerin kurulmasını sağlamak ve “lider marka” niteliği bulunan bu şirketleri ülke ekonomisine kazandırmak öncelikli hedeflerimizden birisidir.


Çorum Teknokent AŞ olarak Çorum ve Çorumlu ruhuna uygun vizyon sahibi bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi yolunda, bugün olduğu gibi bundan sonra da bu desteklerin devam edeceği inancı ve cesaretiyle tüm paydaşlarımıza ve girişimcilere teşekkür ederim”




Son Güncelleme: 03.06.2015 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165