'Terör, pek çok ülkenin ortak sorunudur'

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Saber Chowdhury, Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

27 Ekim 2016 Perşembe 11:51
'Terör, pek çok ülkenin ortak sorunudur'

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Saber Chowdhury, Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.


Ziyarette; TBMM PAB Türk Grubu Başkanı Coşkun Çakır,  Türk Grubu üyesi AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve diğer Türk grup üyeleri hazır bulundu.


TBMM'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen PAB Başkanı Chowdhury, "PAB, demokrasiyi ve parlamenter sistemi savunan bir kuruluş" dedi.


Birliğin, darbe girişiminden hemen sonra bunu ilk kınayan uluslararası örgütlerden biri olduğuna işaret eden Chowdhury, Türkiye'ye gelme nedenlerinden birinin de darbeye karşı mücadele eden Türk halkına takdirlerini bildirmek olduğunu dile getirdi.


Chowdhury, ziyaretinin diğer bir nedeninin ise PAB'ın Cenevre'deki toplantısı öncesinde Türkiye'ye gelip ilk elden 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları öğrenmek ve toplantıda bunları paylaşmak olduğunu bildirdi.

PAB'ın demokrasiyi ve parlamenter sistemi savunduğunu vurgulayan Chowdhury, şunları kaydetti:


"Terör, pek çok ülkenin ortak sorunudur. Dolayısıyla demokrasiyi savunup, teröre karşı dururken edinilen ortak deneyimler ile örnek çabaların paylaşılıyor ve yaygınlaştırılıyor olması lazım. Bunları da görmek adına sizleri ziyaret ettim. Demokrasinin gelişmesi ve sürdürülebilir kılınması, gençler ve kadınlardan oluşan iki gruba yapılacak katkılar ve onların güçlendirilmesiyle olacaktır. Kadınlar dünya nüfusunun yüzde 50'sini oluşturmaktadır. Üzerinde durmamız gereken konulara bakacak olursak demokrasilerimizin geliştirilebilmesi, iklim değişikliği, afet risklerinin azaltılması, yoksulluğun ortadan kaldırılmasını istiyorsak, dünya nüfusunun yarısını göz ardı ederek ya da bu sürecin dışında bırakarak başarılı olmamız mümkün değil " dedi.


Chowdhury, bu tür konuları kadınlarla birlikte yürüterek başarılı olabileceklerine inandığını sözlerine ekledi.


Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı İsmail Kahraman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Parlamentolar Arası Birlik başkanı ve üyelerine Türk halkına verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.



Son Güncelleme: 27.10.2016 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.