‘Terörün hedefi Türkiye’nin yükselişi’

Çorum Belediye Meclisi ‘Eylül Ayı Toplantısı’ dün yapıldı.

08 Eylül 2015 Salı 11:18
 ‘Terörün hedefi Türkiye’nin yükselişi’

Çorum Belediye Meclisi ‘Eylül Ayı Toplantısı’ dün yapıldı.

www.corumhakimiyet.net’te
yer alan Recep Mebet imzalı habere göre, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yönetiminde gerçekleşen toplantıya katip üyeler İsmail Akgöz ve Erdem Burak Bakırcı ile İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Başkan Yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri de hazır bulundu.


Yoklama ile başlayan toplantıda ilk olarak gündem dışı söz almak isteyen isimler kürsüye geldi. CHP Grup Sözcüsü Semrin Kaleli’nin yanı sıra muhalefet partisi temsilcilerinden Hasan Levent Çöphüseyinoğlu da gündem dışı söz alarak Belediye icraatlarına yönelik eleştirilerini dile getirdiler.


Toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Külcü ise eleştirilere cevap vererek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.


‘TERÖRLE TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİ HEDEF ALINIYOR’


Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “ Ne zaman ki ülkemiz büyük kararlar vermeye başlasa o gün bu tür olayların tırmandığını görüyoruz” dedi.


Bölücü terör örgütünün bir maşa olduğunu ve Türkiye’nin yükselişinin engellenmesinin hedeflendiğine işaret eden Külcü, “Türkiye defalarca bu tezgahlardan geçti. Millet olarak Zafer Bayramı kutlayacak başarıları nasıl kazandıysak teröre karşı da galip gelecek ve eninde sonunda kökünü kurutacağız. Bugüne kadar terör olaylarında 40 bin insanımızı kaybettik. Şehadet her müminin gönlünde yatan bir sevda ve inancımızda en büyük mertebeler arasında. Herşeye rağmen ise şehit haberleri yüreğimize ateş gibi düşüyor ve yaralıyor. Toplumda infial oluşturmayı amacyalan belli noktalar tarafından kurgulanan bu oyunlara milletçe gelmeyeceğiz. Türkiye’de seçim sonrası tabloyu kaosa çevirmek isteyen bir takım güçler karşısında milletimizin Türk ordusuna güveni tam. Umutları tüketmeye yönelik bu saldırılar karşısında milletimiz bir kez daha galip gelecek. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Rabbim, milletimize ve devletimize zeval vermesin” diye konuştu.


‘YENİ HİZMET BİNASI YERİNİ HALKA SORACAĞIZ’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapımı planlanan yeni hizmet binasının yeri hususunda halkın görüşüne başvuracaklarını açıkladı.


Hayvan Pazarı’nın bulunduğu mevkide 70 dönümlük alanın kamu hizmet binaları kampüs yeri olarak işaretlendiğini hatırlatan Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi dışında söz konusu alana taşınma girişimi olan her hangi bir kurum bulunmadığını söyledi.


Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yerini de içine alan bölgede yeni hizmet binası için proje çalışmalarına başlandığını belirten Külcü, şöyle konuştu:


“Avan projeler tamamlandı. Mimari düzenlemelerse sürüyor. Ancak bu hususta şöyle bir çekince oluştu. Söz konusu yere gidecek olan tek kamu kuruluşu biziz. 6 ay içinde inşaa çalışmalarına başlansa 2018 yılı ortalarında binayı bitirebileceğimizi hesap ediyoruz. Mevcut Belediye hizmet binamıza her gün ortalama 3 bin kişi geliyor. 100 bin civarında abonemiz var. Bunların yüzde 48’i fatura ödemek için geriye kalanı ise diğer işlemler için Belediyemize müracaat ediyor. Biz yeni hizmet binasını büyük bir maliyetle şehrimize kazandırdıktan sonra uzaklığı ile ilgili bir eleştiri, tenkit görebiliriz. Öyleyse bu durumu kamuoyuyla bir şekilde paylaşalım, daha önce Belediye Hizmet Binası yeri olarak düşünülen ve hazırlık da yapılan Akşemseddin Camii kuzeyindeki yaklaşık 14-15 bin metrekarelik bir alan da seçenekler arasında. Yeni Belediye Hizmet binası yeri hususunda Akşemseddin Camii yanı ve mevcut proje alanını halkımıza soracağız. Bunlardan hangisini hemşehrilerimiz yeni hizmet binası yeri olarak uygun görürse projemizi de orası için yaptıralım ve yolumuza devam edelim niyetindeyiz. Bu bir referandum değil. Teknik anlamda referandum bir konuyu sorarsınız buna evet ya da hayır cevabı verilmesi istenir. Burada ise eğilim belirleme, görüşe müracaat etmek demek mümkün. Bu hususta yapılacak çalışma 9-10 Eylül 2015 tarihlerinde başlayabileceğini düşünüyoruz. Bir hafta boyunca birkaç noktada masa kurmak suretiyle, belki internet üzerinden katılımcıların birkez oy kullanabileceği bir yöntemle halkımızın bu konuda vereceği karara göre proje çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayacağız.”


MECLİS’TE YOĞUN GÜNDEM


Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görev, çalışma usul ve esasları yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.


Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nce gündeme getirilen iki ayrı konu hakkında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye yetki verilmesi hususunda Meclis’ten yetki istendi.

DSİ’nin Türkiye’de ilk kez Çorum’da uygulayacağı ‘Çomar Barajı rezervuar rusubat temizliği’ konusunda Başkan Külcü oybirliğiyle yetkili kılındı. 2 milyon TL’ye mal olması beklenen çalışma ile ilgili bilgi veren Muzaffer Külcü, son yıllarda ortaya çıkan içmesuyu ihtiyacının Koçhisar Barajı’ndan karşılanacağını ancak Çomar Barajı’nın da yapılacak çalışma sonucunda yedekte tutulacağını kaydetti.

Koçhisar Barajı ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirten Külcü, “Baraj çevresindeki köylerin atık sularının sızmasının önlenmesi ile ilgili protokol yapılacak” dedi.


Protokol aşamasında imza yetkisi isteyen Külcü, Belediye Meclisi’nce oybirliğiyle yetkili kılındı.


5 adet trafo yeri işaretlenmesinin de görüşüldüğü toplantıda ayrıca Gülabibey, Çepni, Çöplü, Karakeçili, Bahçelievler Mahalleleri ile Çomar, Çoraklık, Tepecik, İbrahim Çayırı, Karacaköy mevkilerindeki çeşitli ada, parsel ve paftalarda yapılması teklif edilen imar değişiklikleri görüşülerek karara bağlandı.


İmar Komisyonu’nca gündeme getirilen tekliflerle ilgili görüşünü dile getiren CHP İl Genel Meclisi Üyesi Özgür Kılıç, “İmar değişiklikleri ile ilgili olası haksızlıkların önlenmesi hususunda vatandaşlarımıza askı süresinde itirazda bulunabileceklerini hatırlatmak istiyorum. Bu süreçte verilebilecek itiraz dilekçelerininse bir sonraki Meclis toplantısında değerlendirilmesini talep ediyorum” dedi.


Kılıç’ın teklifini olumlu bulan Külcü, dile getirilen görüşe katıldığını ifade etti. Başka bir programa katılmak için Meclis’ten izin isteyen Külcü’nün yerine yapılan oylama sonucunda Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu başkanlık etti.


İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce gündeme getirilen gayrimenkul satın alınması maddelerinin de görüşüldüğü toplantı yapılan oylamaların ardından sona erdi.

 


Son Güncelleme: 08.09.2015 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165