Tıbbi KBRN farkındalık eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) olaylarına karşı farkındalık eğitimi düzenledi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 08:54
Tıbbi KBRN farkındalık eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) olaylarına karşı farkındalık eğitimi düzenledi.


Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer  (KBRN) olaylarında nasıl bir yapılanma olması, neler yapılması gerektiği ve personelin konu ile ilgili farkındalığını artırmak amacıyla yapılan Tıbbi KBRN Çalıştayı ve Tıbbi KBRN Farkındalık Eğitim Programı neticesinde 21 Eğitim Bölgesi aracılığı ile tüm illerde Tıbbi KBRN Farkındalık Eğitimine başlanması planlandı.


Bu kapsamda meydana gelebilecek Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer nitelikli kazalara müdahalede Çorum’da acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personele KBRN olaylarına karşı müdahale aşamaları, KBRN' nin önemi, hasta sevkinin uygun koşullarda yapılması ve korunma yolları konularında Eğitim Bölge Koordinatör Çorum olan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü KBRN Eğitmenleri Dr. Hasan Kuş ve Dr. Enver İnce tarafından 10-11 Mayıs 2017 tarihlerinde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi Eğitim Salonu’nda 196 personele Tıbbi KBRN farkındalık eğitimi verildi.


Eğitimin birinci günü İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk Eğitim Salonuna ziyarette bulunarak katılımcılara eğitimin önemi hakkında bilgi verdi.


Son Güncelleme: 11.05.2017 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.