TKDK İskilip’te çalıştı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Hakan Körpınar...

07 Mart 2015 Cumartesi 16:14
 TKDK İskilip’te çalıştı


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Hakan Körpınar, beraberinde Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Ahmet Kuyulu, Ödeme Talep İşlemleri Birim Amiri Aytekin Deniz ve Kıdemli Ödeme Talep Uzmanı Bayram Aslan ile İskilip’te bir dizi ziyaretlerde bulundu.


TKDK’dan yapılan açıklamaya göre, ziyaretin öğleden önceki bölümünde İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy ile bir araya gelindi. İskilip İlçesinde uygulanan projeler ve bundan sonra uygulanması planlanan projelerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. İlçede uygulanan ve uygulanacak TKDK projeleri konusunda Kaymakamlık olarak üzerlerine düşen her türlü desteği fazlası ile gerek TKDK'ya gerekse yatırımcılara verdiklerini ve bundan sonra da vermeye devam edeceklerini bildirdi.


Daha sonra İskilip Ziraat Odası Başkanlığı’na yeniden seçilen Kamil Akdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İl Koordinatörü Hakan Körpınar ve beraberindeki heyet, burada da yakın ilgi ve alaka ile karşılandı. Kaymakam Şuayib Gürsoy ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Sülük'ün de katıldığı ziyarette, ilçenin TKDK desteklerinden daha fazla nasıl istifade edebileceği konularında görüşmeler ve ortak yapılacak eğitim ve tanıtım çalışmaları gündeme geldi.


Ziyaretin öğleden sonraki bölümünde IPARD programının 2. Uygulama Döneminde pilot ilçe olarak seçilen İskilip ilçesinde uygulamaya başlayacak olan Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-Leader yaklaşımı tedbiri kapsamında Yönetim Otoritesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının katkı ve destekleriyle oluşumu tamamlanan, İskilip Yerel Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleriyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya gelindi. Dernek Başkanı Kaymakam Gürsoy tarafından dernek üyeleri ve TKDK personeli tanıştırılıp, derneğin bugüne değin yaptığı çalışmalar ve ilçe için hazırlanan stratejik plan hakkında bilgilendirme yapıldı.


Dernek olarak kuruluşu tamamlanan ve İskilip İlçesi Yerel Kalkınma Stratejisini uygulayacak olan Yerel Eylem Grubu üyelerine, TKDK tarafından, 27 Ocak 2015 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan ve IPARD-2 olarak tanımlanan programla ilgili halihazırda yürütülen çalışmalar, prosedür hazırlıkları ve Avrupa Komisyonunun yetki devri için vereceği akreditasyonlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Özellikle Leader tedbirinde İskilip İlçesinin başarılı olması konusunda TKDK olarak ellerinden gelen tüm gayreti ve desteği sunacaklarını ifade eden İl Koordinatörü Körpınar, aynı gayret ve çabanın İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy ve Yerel Eylem Grubu üyeleri tarafından da fazlasıyla gösterildiğine ve bundan sonrasında da gösterileceğine olan inancını paylaştı.


Bilindiği üzere, LEADER yaklaşımının amacı; Tarım, Turizm, Kültürel Miras, Hizmetler Sektörü, Sosyal konular gibi kırsal yaşamın bütün bileşenlerini birbirine bağlayarak yerel ekonomiyi geliştirmek olarak tanımlanmakta ve Avrupa Komisyonu tarafından bu tedbir başlığı altında kurulan Yerel Eylem Grupları ve bunların projeleri desteklemektir. Ülkemizde 2020 yılına kadar uygulanacak IPARD-2 kapsamında bu tedbir için yıllara göre ayrılan fon miktarları değişmekle birlikte ülke genelinde 26,7 milyon avro ayrılmış durumdadır.




Son Güncelleme: 07.03.2015 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.