Tokat'ın yeni havaalanı hızlanıyor

Milletvekili Aslan, Tokat Havaalanı için tarih verdi

13 Ağustos 2017 Pazar 14:41
Tokat'ın yeni havaalanı hızlanıyor

Tokat'ta bir dizi programa katılan AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, yeni Havalimanı projesi ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. 


Hedef Halk Gazetesi Tokat Temsilcisi Taner Yeşilsu imzalı habere göre, yeni Havalimanın 2017 yılı yatırım programına alındığını ifade eden Aslan,"Tokat Valisi Ömer Toraman’ın basında yer alan bir haberde '2018 yılında yatırım programına alınırsa' şeklinde başlayan bir açıklamasını gördüm. Sayın Valimiz Tokat'a yeni geldikleri için şehirle ilgili bilgileri eksik kalabilir. Yeni Havalimanı yatırım programına 2017 yılında alındı. Şuanda alt yapı ihalesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Tokat'a gelirken aldığım son bilgi havalimanına Tokat-Turhal yolundan yapılacak olan bağlantı yolunun BOTAŞ'a ait borulara 45 derece açı ile bulunmaması nedeni ile ÇED raporunda bir olumsuzluk yaşanmış. Yeni projesi hazırlandı. DHİM'den aldığım bilgiye göre bu ay sonu itibariyle bu işlemler tamamlanmış olacak. Eylül ayında ihale tarihi alacağız. İhale için 90 günlük süre gerekiyor. Tahmini bir süre söyleyecek olursak Ekim sonu Aralık ayı başında ihale tarihi verilmiş olur. Aralık'ta alt yapı ihalemizi yapmış olacağız inşallah" diye konuştu.


KAMULAŞTIRMA SORUN DEĞİL


Yeni Havalimanın kamulaştırmanın bitmediğini ama bunun ihaleye engel olmadığını belirten AK Partili Aslan,"Kamulaştırmanın yüzde 40’lık kısmında itirazlar var. Dava yolu ile çözülmesi gerekiyor. Kamulaştırma devam ederken de ihaleyi yapabiliyorsunuz.  Yasa gereği bunda bir sakınca yok. O yüzde 40'lık itiraz edilen kısımla ilgili bakanlık dava açacak. Dava dosyaları hazırlandı adli tatilin bitiminde DHİM kamulaştırma ile ilgili dava açacak. Tek celselik davaların yıl sonuna bitmesini bekliyoruz" dedi.






Son Güncelleme: 13.08.2017 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pelin 2017-08-14 22:19:10

lütfen bu haberi çorum vekilleri nin gözüne gözüne sokun okutun tokat vekiller ini tebrik ederim helal olsun onlar birinci varken ikincisi ni yaptırıyor bizimkiler yol ksaltıyor Merzifon vekiller i gibi şiddetle çorum vekilleri ni kınıyorum istifa etsinler artık bi zahmet azcık gurur varsa hemde hepsi yola harcıycakları paraya kaç tane havalanı yapılırdı