‘Toplu sözleşme yok hükmünde’

Tarım Or-Kam İl Temsilciliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, toplu sözleşme görüşmeleri değerlendirildi.

24 Ağustos 2015 Pazartesi 17:25
 ‘Toplu sözleşme yok hükmünde’


Tarım Or-Kam İl Temsilciliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, toplu sözleşme görüşmeleri değerlendirildi.


“Sarı sendika konfederasyonu ile yetkisi olmayan hükümetle yapılan toplu sözleşme masası görüşmeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi kaosla tamamlanmıştır.” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi; “Kamu çalışanları  ile emeklilerin yine de bir umut olarak bekledikleri görüşmede yine matematik özürlü sarı sendika geçmiş yılların kaybını telafi etme görüşmesi tamamlamadan 2016 -2017 yıllarının zam oranı tespiti  görüşmesine oturmuştur. Bu  sözleşmesinin de 2 yılı kapsaması da ayrıca muammadır. 2015 Ağustosundan 2017'yi görmek bir uzmanlık ister bunun için de iyi matematik gerekir, matematik özürlülerin bunu hesap dahi etmeleri mümkün değildir. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir diye tabir vardır. Mevcut hükümetin memura vereceği zam oranını işçi sendikaları ile imzaladığı sözleşmede ortaya koymuştu. Kamu çalışanına da ne bunun altı ne de üstü bir rakam vermemeyi önceden bağıtlamıştı. Sarı sendika kalkmış da biz tam mutabakatla sözleşme imzaladık diyorlar. Masaya gelişinizle gidişiniz arasındaki farkı bile hesap etmekten yoksunsunuz... Kaldı ki işçilerin sözleşmesindeki vergi dilimindeki artıştan kaynaklanan  çalışanın kaybı işverene yüklenmiş ve Eylül ayında da defaten bürüt 500 TL de ödenmesi hakkı elde etmişlerdir. Kendilerini sendika gören matematik özürlüler hiç olmazsa vergi dilimindeki artıştaki kayıplarımızın telafisi için bir talebiniz oldu mu ve bir kazanım sağlayabildiniz mi? İşçi sözleşmesindeki hakların bile gerisinde imzaladığınız sözde sözleşmeyi başarı gibi sunmaya kalkmanız sizleri gülünç duruma düşürüyor.                 


Sizin sendikacılığınız kendi menfaat, makam, mevkii çıkarlarınızı ön planda tutarak çalışma yürütürsünüz. Bunu da 7 Haziran seçimlerinde ispatladınız. Siz ancak mecliste bir sandalyenin peşinde koşmayı sendikacılık sayarsınız. Mecliste temsil edildiniz de ne oldu? Kamu çalışanlarının lehinde ne çalışmanız, ne yasa teklifiniz oldu? Meclisteki temsiliyet anlayışınız kamusal alanda makam ve mevkileri üyelerinize peşkeş olarak yer sağlamak gibi düşünceniz olduğu aşikardır; yoksa kamusal alanda çalışanların hak hukukunu koruma, çalışma koşullarının düzeltilmesi, 4/Clilerin durumu, enflasyon üzerinde ücret tespiti vb. konular sizin sendikal anlayışınızın dışındaki kavramlardır. Sendikal mücadele, direnme hakkı ve grev sizlerin lügatında yer almaz çünkü efendilerinize karşı gelemezsiniz.


KESK ve KESK'e bağlı Tarım Or-Kam Sen olarak yetkisiz hükümetle yapılan bu toplu sözleşme bizim nazarımızda yok hükmündedir. Çünkü gasp edilen geçmiş yıllarda ki kaybımız telafi edilmeden yeni sözleşme imzalanması memurun daha fakir hatta yoksulluğa mahkum edilmesidir. Bizler insanca yaşayacak bir ücret, emeklilikteki ve geçmiş yılların da kayıplarının karşılanması, eşit işe eşit ücret taleplerimiz yerine getirilene kadar mücadele etmeye satış sözleşmesi imzalayanları da teşhir etmeye devam edeceğiz.”



Son Güncelleme: 24.08.2015 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aa 2015-08-24 21:23:14

tencere dibin kara....chp iktidara gelince senin rengin de sarı olacak...inanmıyorsan chp li belediyelerde yetkili sendika hangisi bakıver...mecitözünden başla mesela..

banner165