Toplu ulaşım ihalesi iptal!

Toplu taşıma ihalesini iptal ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Külcü, halk otobüsü alıp, araç parkı oluşturacaklarını söyledi

06 Ocak 2018 Cumartesi 21:51
Toplu ulaşım ihalesi iptal!

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz ay yapılan ve Ulaş A.Ş.’nin kazandığı özel halk otobüsü ihalesinin iptal edildiğini açıkladı.

Külcü, TV19’da toplu ulaşımla ilgili bir soruya şöyle cevap verdi; “Toplu ulaşım ihalesi iptal edildi. İptal nedenlerinden birisi ihaleye tek firma katıldı, bu durum hukukî olarak rekabet şartlarını tam olarak sağlamıyor. İhaleyi alan firma ile şehitler, gaziler, 65 yaş üstü vs. ücretsiz taşıma ile çok ciddi problemler var, bunu aşmakta problemimiz var. Sürekli ikazlar yaptık, ama başarılı olamadık. Bunun bizde oluşturduğu kaygı soru işaretleri oluşturdu. Bahsettiğimiz firmaya kurumsal değişiklikler yapmasını önerdik. Onları hayata geçirmede çok istekli değiller gibi görünüyor. Bu nedenlerle ihalemizi iptal ettik.

Biz tedbiren adım atıyoruz. Yeniden ihale olabilir. Ama belediye olarak kendi yol haritamızı hazırlıyoruz. 65-70 araç alıp, araç parkımızı oluşturup işletmemizi üstleneceğiz. Yeni bir iş yükü ve yoğunluk olacak ama olsun. Bu hizmeti yapmakla yükümlüyüz. Pazartesi günü Belediye Meclisi’nden karar alacağız. Belediye olarak kendimiz yapacağımızdan (toplu ulaşım) belirlenen şartlar sorun olmaz. Yeni ihale söz konusu olursa belirlenen şartlar yine geçerli olur.”

Son Güncelleme: 07.01.2018 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dilaver 2018-01-06 23:38:33

sayın başkanım herşeyi de ama şehitleri katma bu bizim kanımıza dokunuyor bize bunu yapmanız inşAllah ALLAH katında yeri vardır biz ne şehidimize ne namusumuza nede ekmeğimize laf getirmeyiz. ALLAH herşeye kadirdir malımızda haram yok şükür nasibimiz buraya kadar der ALLAHA sığınırız.

Avatar
Akşemseddin 2018-01-07 05:53:06

Çorum genelde düzlük. Neden raylı sistem düşünülmez. Alternatif caddeler kendiliğinden oluşur gider. Birde küçük mağrur tipi hatlar açılabilir.