'Töremizde ihanet affedilmez'

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, ihanetin affedilmeyeceğini söyledi.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 19:28
'Töremizde ihanet affedilmez'

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, ihanetin affedilmeyeceğini söyledi. 

FETÖ tarafından düzenlenen askeri darbe girişimine karşı bir deklerasyon yayınlayan il, ilçe ve belde belediye başkanları Vali Necmettin Kılıç’ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ilçe ve belde belediye başkanlarının ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Vali Kılıç, darbe girişimi ve FETÖ operasyonu kapsamında açığa alınan kamu çalışanları hakkında açıklamalarda bulundu.

Anadolu coğrafyasıyla tanıştığımız 1071’den itibaren bu kıymetli coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu dile getiren Vali Kılıç, bu bedeli nesiller boyunca ödediğimizi, nesiller boyunca al bayrağın en yukarılarda dalgalansın, bayrağımız solmasın diye kan döktüğümüzü söyledi. Bin yıllık süreçte Çorumlu yiğitlerin bayrak solmasın diye kan döktüğünü, nesiller boyunca Çorum ve Çorum’un yetiştirdiği komutanlar, evlatlar, analar, babaların bu coğrafyanın her tarafında devletin bekası, vatan, millet ve din için destanlar yazdığını dile getiren Vali Kılıç, onların torunlarının tarihte gördüğümüz en alçakça ihanet girişiminin haberinin duyulması ile beraber sokaklara dökülerek, göz yaşartıcı, göğüs kabartıcı manzaralara imza attıklarını kaydetti.

Çorum halkının devleti korumak için, anayasal düzeni korumak için vatanı korumak için inanılmaz bir refleks gösterdiğini anlatan Vali kılıç, “Birlik ve beraberlik en üst düzeydeydi. Tüm devletimizin kurumları, belediyelerimiz, akademisyenlerimiz, halkımızla, sivil toplumumuzla, siyasi partilerimizle el ele gönül gönüle omuz omuzayız. Bugün ilimizdeki devletimizin önemli dinamiklerini üzerinde taşıyan anayasal düzenimizin önemli fonksiyonlarını icra eden tüm belediyelerimiz, siyasi parti ayrımızı gözetmeksizin bir vücut olarak birlik ve beraberlik içerisinde toplandılar bir manifesto yayınladılar. Biz bugüne kadar günlerdir meydanları terk etmedik, başkomutanımızın emirlerini icra ettik. Vatanımıza sahip çıktık. Devletimize sahip çıktık. İstiklalimize, istikbalimize sahip çıktık dediler.

Ve bu kararlarını, bu iradelerini Türkiye Cumhuriyeti devletinin temsil edildiği bir makam olan Valilik makamına gelerek bizim makamımızda bundan böyle şartlar ne olursa olsun bir olacaklarını, iri olacaklarını, diri olacaklarını bize beyan ettiler. Bundan sonra da şartlar ne olursa olsun devletimizin anayasal düzenimizin yanında olacaklarını beyan ettiler. Bundan sonra da her türlü şartta devletimizin yüksek menfaatlerini korumak, bayrağımızı daha yukarılara taşımak, vatanımızı korumak konusunda devletimizin yanında olduklarını ifade ettiler. Bunu devletimizin temsil edildiği bir makama beyan ettiler. Onların bu tavır ve davranışları göz yaşartıcıdır. Göğüs kabartıcıdır. Bizim için onurdur. Güçtür. Bizi fişekleyen bir işaret fişeğidir Bu süreçte başarılı bir sınav veren çorum halkına çorum halkını temsil eden tüm belediyelere beledi başkanlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Bu iradeleri karşısında kelimelerin yetmediğini görüyorum. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"İhanet affedilmez"

FETÖ ve darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde kamu personelinin açığa alınması ile ilgili soruları da yanıtlayan Vali Kılıç, “Gereği yapılıyor. Şuandaki rakamları istiyorsunuz ama bu akşam çok farklı bir rakam göreceksiniz, yarın sabah daha çok farklı bir rakam göreceksiniz. Bizim töremizde ihanet affedilmez. Töremizde haine kalben buğz etmeyen onu kötülemeyen muteber değildir. Devletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet payidar olması, anayasal düzen ve hukuk sisteminin korunmasında gereken her türlü tedbir ertelenmeksizin, en ince ayrıntıya kadar düşünülmektedir. Hukuk sisteminin emrettiği doğrultuda hukuk çerçevesinde her türlü tedbir alınmıştır. Alınmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

İHA


Son Güncelleme: 20.07.2016 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.