‘Trafiğe KURBAN vermeyelim’

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Çorum Şube Başkanı Mustafa Bulut, Kurban Bayramı öncesi trafiğe...

01 Ekim 2014 Çarşamba 17:50
 ‘Trafiğe KURBAN vermeyelim’


Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Çorum Şube Başkanı Mustafa Bulut, Kurban Bayramı öncesi  trafiğe çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulunarak,  “Yola çıkacak olan tüm sürücülerimiz araçlarının bakımını yaparak, dinlenmiş bir şekilde yola çıkmalı. Bayramdaki coşku, mutluluk, birlik ve beraberliğin yaşandığı günler matem gününe dönmesin” dedi.

Bayram öncesi ve sonrası yollardaki trafik yoğunluğunun diğer zamanlara göre yüzde 20 daha fazla olduğunu belirten Bulut, şöyle dedi; "Bayram günlerinde trafik kazalarının oranı yüzde 50 artıyor. Bayram tatiline çıkacak olan vatandaşlarımız mümkünse toplu taşıt araçlarını kullanmalı, ya da kendi araçlarıyla giderken trafik kurallarına riayet etmelidirler. Uzun yola gidecek olan vatandaşlarımızın her iki saatte bir 30 dakika mola vererek ellerini ve yüzlerini yıkamaları ve dinlenmeleri gerekir. Trafik kurallarına kesinlikle uymaları, uykusuz ve yorgun asla yola çıkmamaları, aşırı hızlı gitmemeleri, hız limitlerine uymaları, hatalı solama, kırmızı ışık ihlali yapmamalıdır..


‘Trafikte ihmaller imhaya dönüşmesin’


Her bayram öncesi ve sonrasında meydana gelen trafik kazaları, halkımızı yürekten üzmektedir. Yüzlerce aile bayramın coşkusu yerine matem yaşamamalı. Bayram öncesi ve sonrasında trafikte yaşanan yoğunluk nedeniyle dikkatsizlik ve tedbirsizlikler sonucunda aileler parçalanmakta, insanlar sevdiklerini kaybetmektedir. Kurban Bayramı öncesinde özellikle yola çıkacak olan tüm sürücülerimiz araçlarının bakımını yaparak, dinlenmiş bir şekilde yola çıkmalı. Bayramlar coşkunun, mutluluğun, birlik ve beraberliğin yaşandığı günlerdir. Bu nedenle kurban Bayramı’nda sevdiklerimize, dostlarımıza ulaşmak isterken onlara cenazelerimiz gitmemeli. Kurban Bayramını kutlarken, trafik canavarına kurban vermemeliyiz. Bunun en güzel yolu, trafikte saygı, sevgi ve sabırlı olmayı asla unutmamalıyız. Eğer sürücülerimiz trafikte bir birlerine karşı sevgi ve saygı kurulları içerisinde hareket edip, sabırlı bir şekilde araç kullanırlarsa kazalar büyük ölçüde azalacaktır

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar

Ölümcül trafik kazalarında emniyet kemeri yüzde 45 oranında ölümü engellemektedir. Seyir halinde iken cep telefonu ile görüşülmemelidir. Özellikle trafik kazalarının çözümü sadece polisiye tedbirler veya yasalarla halledilmesi mümkün değildir. Sorumluluk hepimizindir. Çözüm, sürücü, yolcu ve yaya olarak, trafik kurallarına uymamız ve trafik bilincini geliştirmemizle mümkündür. Ayrıca en önemli konu ise alkollü ve uykusuz trafiğe çıkmamaktır. Tatillerinin rezervasyonuna yetişmek için sürücülerin acele ettiğini ancak tatil yerine giderken ecele gittiklerini sürekli görüyoruz. Uzun yola gidecek olan sürücüler kesinlikle iki saatte bir mutlaka mola versinler.


Kara noktalara uyarıcı levha


Kurban Bayramı öncesinde Karayollarını özellikle yapımı ve bakımı devam eden yollarda işaret ve yönlendirme levhaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini ve eksikliklerini bayram öncesinde gidermesini bekliyoruz. Karayollarından yine özellikle sık sık kazaların meydana geldiği ‘kara noktalara’ özel uyarıcı işaret ve yönlendirme levhaları koymalarını bekliyor ve istiyoruz.


Esnafımızın, Halkımızın Ülkemizin ve  Tüm İslam aleminin Kurban   Bayramın  kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim.”









Son Güncelleme: 01.10.2014 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165