Trafikte tam gaz denetim

Emniyet Müdürlüğü şehir içi trafikte denetimlerini artırdı.

11 Eylül 2018 Salı 20:23
Trafikte tam gaz denetim

Emniyet Müdürlüğü şehir içi trafikte denetimlerini artırdı.

Yapılan açıklamaya göre, trafik kazası nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi ile kaza nedeniyle yaşanmakta olan sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planında 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflendi. Buna yönelik olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kamuoyuyla paylaşılan ‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’yle de yeni denetim stratejileri ortaya konuldu.

Çorum il genelinde 4 Eylül 2018 tarihinden itibaren Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince yapılan denetimlerde emniyet kemeri sayımları neticesi ilk gün kemer kullanımı %28 iken, 8 Eylül’de  yapılan emniyet kemeri sayımında kullanım oranı yüzde 49’a ulaştığı ancak bu oranın yetersiz olduğu tespit edildi. (Trafik Kontrol Noktasına gelen sürücülerin emniyet kemeri sayımları KGYS aracıyla yapılmış gerçek değerlerdir.)

Trafik kazalarının önlenmesi, trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, kaza sonucu meydana gelen yaralanmaların azaltılması ile denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması amacıyla 2018 yılı sonuna kadar KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) ile Trafik Kural İhlallerine yönelik Emniyet Kemeri, Kırmızı Işık İhlali, Cep Telefonu Kural İhlali, Kask Kullanımı İhlali, Çift Sıra Park İhlali, Yaya Kaldırımı Park İhlali, Drift Yapan Araçlar ile Kuyumcular Çarşısı, Zafer Çarşısı ve Kubbeli Camii etrafı trafiğe kapalı alanlara yönelik motosiklet denetimi yapılarak, tespiti yapılan ihlallere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda yasal işlemler yapılacak.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destek sağlayan vatandaşlara teşekkür edildi.

Son Güncelleme: 11.09.2018 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.