TSO Hitit’ten memnun

Hitit Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri...

24 Ağustos 2014 Pazar 15:36
 TSO Hitit’ten memnun


Hitit Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri,  Ticaret ve Sanayi Odası'na tanışma ziyaretinde bulundu.


Dernek Başkanı Ahmet Ölçer, Hitit Üniversitesi öğrencileri ile Çorum halkının daha fazla iç içe yaşamasına katkıda bulunmak amacıyla Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği'ni kurduklarını belirterek, "Üniversitenin gerçek sahiplerinin öğrenciler olduğu düşüncesinden hareketle derneğimizi kurduk. Ayrıca, mezunlarımızın da ilimize katma değer sağlaması adına dernek bünyemize alıyoruz. Mezun olan öğrencilerin ilimizde kalması ve ilimize katkı sağlaması amacıyla çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Örneğin, bu yıl Mühendislik Fakültesi'nden mezun olan iki mühendis arkadaşımızı ilimizde bir sanayi kuruluşunda istihdam etmiş bulunmaktayız" dedi.


Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, üniversite-sanayi işbirliğini önemsediğini belirterek, "Üniversitenin her anlamda halkla, sanayiyle bir arada olması, işbirliği ortamının oluşturulması, Ticaret ve Sanayi Odası olarak yoğun şekilde gündemimizde yer alan bir konu" dedi.


Yeni kurulan bir üniversitenin sanayi ile bir araya gelmesinin, birlikte çalışma kültürünün oluşmasının, bir anda olabilecek bir durum olmadığını belirten Başaranhıncal, işbirliği ve güven kültürünün bu süreci başarılı kılabileceğini vurguladı.


İlimizdeki üniversite-sanayi işbirliğinin Türkiye'ye örnek olacak düzeyde olduğunu vurgulayan Başaranhıncal, şöyle dedi; "Hitit Üniversitemiz ile Odamız tarafından çok sayıda proje hayata geçirilmiştir. Gerek iş dünyasının talep ve ihtiyaçları doğrultusunda faaliyet gösteren laboratuarların kurulması, gerek öğrenci ve mezunlara koçluk ve danışmanlık yapılması, talep edilmesi halinde iş olanaklarının değerlendirilmesi gibi pek çok çalışma, ortaklaşa yürütülmektedir. Üniversitemiz ile birlikte bugünlerde hayata geçirdiğimiz son proje, Akademisyen Havuzu projesidir. Bu proje ile hedef, bir sanayicimizin üretim tesisinde karşılaştığı bir sorunun akademik metotlarla çözüme kavuşturulmasıdır. Sanayicilerimiz, işleriyle ilgili her türlü sorunu bize bildirmeleri durumunda, havuzumuzdaki ilgili uzmanlık alanına sahip akademisyenimiz vasıtasıyla çalışma başlatılmaktadır. Bu organizasyon, iki taraflı fayda sağlamaktadır. Hem sanayicimizin bir sorunu çözülmekte, hem de bir sorunun çözüm yolu literatüre kazandırılmaktadır.


Hem üniversitemiz, hem de sanayimiz bu hızla büyümeye devam ettikçe, karşılıklı işbirliği fırsatları da gelişecek, ilimiz ve ülkemiz için katma değeri daha yüksek çalışmalara imza atılacaktır"


Başaranhıncal, Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği yöneticilerine çalışmalarında başarılar dileyerek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.





Son Güncelleme: 24.08.2014 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.