TSO’dan çarpıcı çıkış!

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, dönem dönem Ulusal basında İlleri ilgilendiren demiryolu yatırımları haberlerinin yer aldığını yüzeysel veya kapsamlı bir şekilde hazırlanan haberlerde, Çorum demiryolu yatırımı ile ilgili hiçbir ifadeye rastlanılmadığını ifade etti.

08 Haziran 2017 Perşembe 16:45
TSO’dan çarpıcı çıkış!

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, dönem dönem Ulusal basında İlleri ilgilendiren demiryolu yatırımları haberlerinin yer aldığını yüzeysel veya kapsamlı bir şekilde hazırlanan haberlerde, Çorum demiryolu yatırımı ile ilgili hiçbir ifadeye rastlanılmadığını ifade etti.


Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada hızlı tren ve havaalanı ile ilgili Çorum’a haksızlık yapıldığı vurgulanırken, siyaset kurumu muhatapları ile konuşulması gerektiği dile getirildi. TSO’nun konuya ilişkin açıklaması ise şöyle:


“Çarşamba günü ulusal basında yer alan detaylı bir haberde hızlı tren ve demiryolu yatırımlarının son durumları hakkında bilgiler yer almıştır. Ancak İlimiz demiryolu ile ilgili olarak,  daha önceki haberlerde ve yayınlarda olduğu gibi bu haberde de  Çorum İlinden bahsedilmemiş olması tereddütlere ve kafa karışıklıklarına neden olmuştur.


Havaalanı konusu gerek yerel basınımız, gerek eski ve yeni siyasiler ve gerekse yerel yönetimler tarafından sürekli gündeme getirilmektedir. Ancak şu bir gerçektir ki; Çorum ilimiz havaalanı talebi konusunda bugün, talebin dillendirildiği ilk günkü noktadadır.


İlimizin hava alanı ihtiyacı olup olmaması, hangi kriterlere göre değerlendirilmelidir. Ülkemizin hava alanı yatırımları  nasıl planlanmakta, İlimiz bu planın  neresinde yer almaktadır. Dönem dönem hava alanı yatırımlarına bakıldığında, Çorum hava alanı  orta vadeli bir proje gibi görünse bile, sanayi ve ticaret  potansiyeli  ve bir çok kriter  açısından bizden çok altta  olan illere  yatırım gittiği görülmektedir. Bu durum hakkaniyetle  bağdaşmamaktadır.


Ankara Sıhhiye Meydanı’ndaki Hitit Heykeli ve Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde bulunan ilimize ait tarihi eserlerin Çorum’a getirilmesi konusunda milletvekillerimiz bir çalışma başlatmıştır.Elbette söz konusu tarihi eserlerin ilimize kazandırılması, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde olup, siyasi irade burada öne çıkmaktadır.  


Sonuç olarak; İlimizin gündeminde olan bu konular için yerel yönetimler, siyasi temsilciler bir araya gelerek konuların direk muhatapları ile görüşmeli ve elde edilen çıktılar kamuoyu ile paylaşılmalıdır.


Bugüne kadar Çorum’un menfaatine atılan her adımı tüm üyeleri ile destekleyen Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, bundan sonra da ilimizin çıkarları doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir.”

 

Son Güncelleme: 09.06.2017 01:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2017-06-08 20:51:10

Tso üyelerden aidat almaktan başka çorum için ne yapmışşş

Avatar
hakikat 2017-06-08 21:17:35

hayret nasıl yapmış çetin bey. çorumlu vekiller kızmaz inş. çorum'da bu ense oldukça tokatlıyan çok olur.

Avatar
hakikat 2017-06-08 21:20:38

2019 genel seçimlerinde ak parti'ye çorum'da tek vekil vereceksin ondan sonra göreceğiz vatandaşın lafına nasıl gelecekler. ankara'daki kafa 'çorum zaten bizi hep destekliyor, onlara havaalanı, demiryolu getirmesekte olur' düşüncesinde.

Avatar
vatansever 2017-06-08 21:27:25

aman tso başkanı çetin bey güldürmeyin.şimdiye kadar neden sesiniz çıkmıyordu hayrola ne oldu da şimdi hopladınız. şimdiye kadar bu memlekete siz ve vekiller ne verdiki ancak reklam yaptınız başka numaranız yok

Avatar
Ali 2017-06-09 00:09:35

Çorum da vekil mi var?
Üçünü veya Dördünü bir arada gören oldu mu ?
Köylere foseptik ihalelerini haber den ileri gitmiyor.