TÜMSİAD kararını açıkladı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Çorum şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, 16 Nisan yapılacak referandum için açıklama yaptı.

17 Şubat 2017 Cuma 13:32
TÜMSİAD kararını açıkladı


Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Çorum şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, 16 Nisan yapılacak referandum için açıklama yaptı.


Kılıç, güçlü duruşunu sürdüren Türkiye'nin artık yeni anayasa ve yönetim sistemiyle gelişme ve büyümesini arttırarak devam etme kararlılığında olduğunu aktardı.


Güçlü bir Türkiye için öncelikle mevcut anayasada düzenleme yapılması gerektiğini belirten Kılıç, bu düzenlemenin sadece iş dünyasını değil toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendirdiğini kaydetti.


TÜRKİYE'Yİ YIPRATMA

GİRİŞİMLERİ BOŞA ÇIKTI

"Dünya 5 ten büyüktür sloganıyla" Türkiye’nin bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi bir ülke haline geldiğini vurgulayan Kılıç, bu büyümeyi hazmedemeyenlerin geçen yıl darbe kalkışmasına giriştiklerini ve milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olduklarını vurguladı.


Türkiye’yi yıpratma girişimlerinin bu kez de döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının eliyle devam ettiğini dile getiren Kılıç, gereken cevabın yine toplumun bütün kesimleri tarafından birlik ve beraberlik içinde anında verildiğine, bu anlamda ekonomi ve kalkınma seferberliğinin hız kesmeden devam ettiğine dikkati çekti.


HANTAL DEVLET YAPISINDAN
KURTULMAK İÇİN "EVET" DİYORUZ

İçeride ve dışarıdaki bütün olumsuz şartlara rağmen Türkiye’nin güçlü duruşunu sürdürdüğünü ifade eden Abdurrahman Kılıç, şunları kaydetti:


"Sivil toplum kuruluşu olarak konuya millet penceresinden bakarak yaptığımız değerlendirmeye göre anayasa değişikliği paketinin, ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına, yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, artık koalisyonlara mahkum olunmayacağına, ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz. Ekonomik istikrar için, büyük yatırımların devamı için, mazlum coğrafyalara uzatılan şefkat eli için, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması için, koalisyonlara mahkum olmamak için, hantal devlet yapısından kurtulmak için, ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verileceği için 'evet' diyoruz."


KARDEŞLİK DUYGULARIMIZI

ZEDELEMEDEN SANDIĞA GİTMELİYİZ

"Yine bu süreçte, anayasa değişikliği paketinin geleceğimizle ilgili olduğu ve kararı milletimizin vereceği şuuruyla siyasi ayrışmalardan uzak, kardeşlik duygularımızı zedelemeyecek bir şekilde sandığa gidilmesini, bütün siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve basın-yayın organlarımızın birlik ve beraberliğimizi tesis edecek bir dil kullanmasını, çıkarılacak yeni kanun ve tamamlayıcı düzenlemeler ile sistemin garanti altına alınacağını, yine alınacak önlemler ile devlet içerisinde şer odaklarının kadrolaşmasının engelleneceğini ümit ediyoruz." "Şimdi Söz Milletin ise biz bu Anayasa Değişikliği Paketini desteklediğimizi ve Halk Oylamasında “Evet” oyu vereceğimizi bütün kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.


Son Güncelleme: 17.02.2017 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.