TÜRKAV gündemi değerlendirdi

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çorum Şube Başkanı Mehmet Ferit Erkün önceki gün sendika binasın da gerçekleşen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

25 Ocak 2016 Pazartesi 14:04
TÜRKAV gündemi değerlendirdi

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çorum Şube Başkanı Mehmet Ferit Erkün önceki gün sendika binasın da gerçekleşen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Bilindiği üzere son yıllarda ülkemizde dış güçlerin senaryosunu yazdığı, bazen kendilerinin oynadığı, bazen de Türk Milletinin ekmeğini yiyen, suyunu içen, bu güzel vatanımızın her şeyinden faydalanan mankurtlar tarafından sahnelenen oyunlar sergilendiğini ifade eden Erkün,  “Bizler ne kadar Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek dil desek te, onlar ve onlara her türlü imkânları sunanlar beraber hareket ederek ‘sözde çözüm süreci ‘ adı altında çok dil, eyalet, özerklik gibi ülkemizi bölünmeye götürecek her türlü tezgâhı,(arkasında saklandıkları kutsal değerlerimizin altından) gizlice sahnelemeye çalıştılar. Maalesef onlarda Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek dil diyerek çok bayraklı, çok dilli bir ortam yaratmaya çalıştılar.”

Diyerek açıklamasına şöyle devam etti;

“Kurumlardaki T.C. indirildi. Okul kitaplarında “ Bayrak “ şiiri kaldırıldı. Andımız, içinde “Ne Mutlu Türk’üm Diyene “ olduğu için kaldırıldı. Din adına yetkili yetkisiz herkes haddini aşarak fetva vermeye kalkıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı onlara haddini bildirmek yerine abuk sabuk konularla ortamı iyice gerdi. Teröristler bazı il ve ilçelerimizde tüneller-menfezler kazdı. Yollar kapatıldı, terörist başının resminin olduğu paçavralar ve adına bayrak dedikleri bez parçası altında kimlik kontrolleri yapıldı. 40 bin kişinin katiline ‘sayın’  sözcüğü ile iltifatlar yapıldı. Sözde silahlar bırakılacaktı, terör daha da arttı.  Devlet bunların hepsini seyretti. Asker ve polis karargâhında hapsedildi. Verilen bunca tavizin sonunda ‘daha fazla’ diyen teröristler gemi azıya aldı, daha fazla azdılar.


Dış politikada ‘sorunsuz’  kelimesi sadece lügatlarda kaldı. Düşmanımız olan İsrail dostumuz? Oldu. Mavi Marmara unutuldu. Dostumuz olan komşu ülkeler düşmanımız oldu.


İçinde bizimde olduğu birçok sivil toplum kuruluşu defalarca hatırlatmada bulundu, ama dinleyen kim… Sonuç: Şehitler… Gaziler… İnsanlarda bıkkınlık… İnsanlarda ötekileştirmeler… Şehit haberleri gazetelerde son sütunlarda küçük puntolarla yer aldı. Devlete güvensizlik… Devlete, millete bir yığın masraf… Yükselen enflasyon, yükselen işsizlik oranı… Boş boş vaatler… Bu yaptıklarına da ‘çözüm süreci ‘ dediler. Bu çözüm süreci değil, çözülme süreci idi.


Kısaca özetle sunduğum bu olumsuz gelişmeler, sadece yurdumuzda değil, daha fazlası ABD, İsrail ve BOP projesini yazanlar tarafından,  parçalanan Ortadoğu’da sahnelenmektedir. ‘Arap baharı ‘ adını verdikleri savaşlarda birçok Müslümanın kanına girilmiş, insanlar yerlerinden yurtlarından olmuştur. Dikkat edin, ‘Arap baharı’ domino taşı gibi Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Mısır, Irak, Lübnan, Filistin ve Suriye’yi yaktı, yıktı. İnsanlar ülkelerini terk etti. İkballerini Müslüman ülkelerde değil de Hristiyan ülkelerde arar oldular. Dostumuz (?) İsrail’e neden bir şey olmadı veya olmuyor?
Değerli arkadaşlar, durum sadece bir kısmını kısaca arz ettiğim bu vahim olaylardan ibaret değildir. Bütün bu ve bunun gibi olaylardan sonra bizim yapmamız gerekenleri iyi düşünmemiz lazım. Birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Fitne ve fesada aramızda yer vermememiz lazım. Gerek kendi camiamızda ve gerekse ülke çapında birlik beraberliğe ihtiyacımız vardır. Cenab-ı Allah’ tan dileğimiz birlik beraberliğimizi bozanlara fırsat vermemesidir. Allah yar ve yardımcımız olsun.”


Son Güncelleme: 25.01.2016 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.